RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Laurens Visser, Omroep Gelderland
30 juli 2021 5:45


Gerard verliet de 'veel te drukke' Veluwe en verhuisde naar Friesland
Foto: Gerard verliet de 'veel te drukke' Veluwe en verhuisde naar Friesland
Gerard van Putten. Foto: Omroep Gelderland

UDDEL - De Veluwe heeft relatief gezien weinig inwoners en is bovengemiddeld populair als je het afzet tegen andere regio's in Nederland. Er is ruimte, rust en woningen die er goedkoper zijn dan in de Randstad. Maar het inwoneraantal op de Veluwe is vorig kwartaal de 700.000 inwoners gepasseerd. Dat jaagt zo langzamerhand ook weer mensen weg. Zo ook Gerard van Putten.

Gerard verhuisde onder andere vanwege de drukte van de Veluwe naar het Noord-Friese Blije. Hij vindt de Veluwe te druk. "Er was altijd drukte met mensen en verkeer", zegt Gerard, die er jarenlang een 'naar gevoel' bij had.

Mede vanwege een nieuwe relatie richtte hij zijn blik op een rustigere streek in Nederland en kwam zo uit in Blije, waar hij nu alweer anderhalf jaar met veel plezier aan de rand van het dorp bij de dijk woont. "De wind door mijn haren en de rust vind ik heerlijk."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Druktemonitor

Dat er steeds meer drukte op de Veluwe komt, blijkt bijvoorbeeld ook uit de Druktemonitor (en de Drukteradar), die de provincie Gelderland vorig jaar ontwikkelde en testte. In de online Druktemonitor kun je zien waar het op welke recreatieplekken in de provincie erg druk is (en waar je dus het beste ook niet naar toe kunt gaan).

Gerard is te gast in de Omroep Gelderland-podcast 'Pretpark Veluwe'. Luister aflevering twee hieronder.

Door: Laurens Visser

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Putten Nieuws 

gemeente apeldoorn uddel voorpagina blije pretpark veluwe vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie