RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
18 september 2021 13:35


Kringloop de Cirkel viert 40-jarig bestaan
Foto: Kringloop de Cirkel viert 40-jarig bestaan
Feest bij kringloop De Cirkel. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Gratis koffie, thee met lekkers, ijs en een springkussen. Het was feest in de hal en op het terrein van Kringloop de Cirkel in Nunspeet. Dat deze kringloop een zeer breed publiek trekt blijkt wel uit het feit dat zaterdag de hele dag door een gestage stroom van bezoekers acte de présence gaven.

De Cirkel is dan ook niet meer weg te denken in Nunspeet. Er vonden door de jaren heen regelmatig aanpassingen en uitbreidingen plaats met als laatste de meubelafdeling hetgeen een hele verbetering is om de spullen overzichtelijk te kunnen presenteren.

Voorzitter Martin Juffer: “Met deze laatste uitbreiding waren we erg blij. Dat gaf in de normale winkel veel meer ruimte. En die meubelafdeling is zeker een succes. Het is geweldig te zien hoeveel goede spullen we daar aangeboden krijgen. Vaak komen de mensen niet eens in de winkel maar gaan rechtstreeks naar de meubels. Het 40-jarig bestaan wordt op een gezellige manier gevierd op het terrein met ’s avonds een BBQ voor alle vrijwilligers. Dat zijn er inmiddels zo’n 70. Daardoor kunnen we nu wat zaken aanpakken zoals extra opruimen. We hebben de neiging om alles te bewaren, maar dan barst je uit de voegen. Nu hebben we ook een extra ruimte waar we de kerstspullen kunnen selecteren. We zijn blij dat we dit jubileum nu weer met elkaar kunnen vieren zonder te veel beperkingen.”

Ondanks het feit dat de omzet van de Cirkel wat minder was door corona, zullen er toch ook dit jaar weer schenkingen plaats vinden tot een totaalbedrag van maximaal €25.000,-. Martin: “Dat gaan we wel op een andere manier doen. Verenigingen en organisaties kunnen zich het hele jaar melden middels een formulier en als bestuur zullen we dan één maand in het jaar gaan bepalen wie wat krijgt als donatie. Daarnaast willen we ook ruimte houden om incidenteel bijzondere ‘nood’ te kunnen lenigen. Zo hebben we Seewende onlangs een koppelbed kunnen schenken. Dat is ook het mooie van ons werk, dat een deel van de opbrengst terugkomt naar de gemeenschap. En veertig jaar bestaan is dan ook best een klein feestje waard.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie