RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
20 september 2021 10:27


Teckel Sammie waarschijnlijk overleden door vergif; baasje roept op om voorzichtig te zijn
Foto: Teckel Sammie waarschijnlijk overleden door vergif; baasje roept op om voorzichtig te zijn
Teckel Sammie Foto: Marjo Niebeek - de Leeuw

NUNSPEET - Marjo Niebeek – de Leeuw uit Nunspeet wist niet wat ze afgelopen week meemaakte. Haar teckel Sammie lag ineens schuimbekkend in de mand. Waarschijnlijk doordat de hond vergif heeft gegeten.

Het was woensdagavond, 15 september. Marjo ging met haar 1-jarige ruwharige teckel Sammie nog een laatste rondje lopen voor het slapen gaan. In de voortuin van een van de buren rook Sammie iets en nam het meteen in haar bek. Marjo vertrouwt het niet en haalt wat uit de keel van de teckel. “Het was een beetje kruimelig, een raar, plat iets”, vertelt ze. “Ach, dacht ik bij mezelf. Dat is geen vergif. Dus ik heb het van me afgegooid.”

Sammie is gewoon gaan slapen, maar de volgende ochtend trof Marjo's man de hond ziek aan. “De hond lag al bijna dood in het mandje, ze had schuim op haar mond, aan het trillen en de mand was nat”, vertelt Marjo. Ze gaan meteen met de hond naar de spoedhulp van de dierenarts. Daar bleek Sammie al in shock te zijn. Ze is aan het infuus gelegd en leek na een operatie waar een ontstoken alvleesklier werd ontdekt, iets op te knappen.

Klein lichtpuntje
Sammie eet weer wat, plast zelf weer. Maar zaterdagochtend gaat het alsnog mis. “Toen ik aankwam bij de dierenarts zag ik al dat ze aan het doodgaan was”, vertelt Marjo. Mogelijk heeft Sammie een epileptische aanval gehad. Volgens Marjo zei de dierenarts dat de kans heel groot is dat Sammie overleden is door vergif.

Naar de politie gaan heeft volgens Marjo geen zin. “Je hebt geen bewijs hè? Ik heb het spul in m'n handen gehad en weggegooid. De dierenarts heeft het spul van de maag nog wel in een potje gedaan, maar daar heb ik de hond niet mee terug.”

Daarom waarschuwt Marjo nu via Facebook andere honden- en katteneigenaren rond de Nieuw-Amsterdamweg en Nijverheidsweg in Nunspeet. “Het is heel heftig wat je meemaakt, je kan er bijna niet over praten. Ik hoop dat niemand anders het mee hoeft te maken.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Amsterdam  Buren  Nunspeet Nieuws 

instagram nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie