RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
21 september 2021 8:46


Gemeente verwacht forse toename van aantal dementerende mensen
Foto: Gemeente verwacht forse toename van aantal dementerende mensen
Binnenkort wordt het budget voor de plannen bekendgemaakt. Foto: Pixabay

NUNSPEET - Tijdens Wereld Alzheimer Dag wordt aandacht gevraagd voor het stijgende aantal mensen met dementie. De gemeente Nunspeet verwacht in de periode van 2020 tot 2030 een stijging van maar liefst 43 procent te zien in het aantal mensen dat dementie heeft. In 2020 is de ziekte vastgesteld bij 510 mensen. In 2030 is het de verwachting dat het aantal is gestegen naar 730. Door vergrijzing en het ouder worden van de bevolking is de groei ook landelijk zichtbaar.

De gemeente heeft in samenwerking met diverse lokale zorg- en welzijnspartijen een plan opgesteld om een dementievriendelijke gemeente te worden. Het doel is dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen en naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Het komende jaar gaan de samenwerkende partijen daarom aan de slag met acties die bijdragen aan meer kennis en acceptatie van dementie, meer ondersteuning van mantelzorgers en een verbeterde samenwerking tussen partijen die zorg en ondersteuning bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het college heeft het plan in de zomer vastgesteld. In september is het plan besproken en positief ontvangen in de Raadscommissie Maatschappij en Middelen. Binnenkort vergadert de Raad over de programma begroting en daarmee over het budget voor dit project.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie