RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
21 september 2021 13:14


CNS scholen luiden de noodklok; schoolweek van vier dagen niet ondenkbaar
Foto: CNS scholen luiden de noodklok; schoolweek van vier dagen niet ondenkbaar
CNS scholen dringend op zoek naar nieuwe leerkrachten. Foto: CNS Nunspeet

NUNSPEET - CNS Nunspeet heeft grote zorgen over het aantal leerkrachten. “We hebben moeite om vacatures ingevuld te krijgen. Er zijn ook nauwelijks invallers beschikbaar”, zo vertelt Fred van der Ham namens het college van bestuur.

Het gevolg is dat soms groepen noodgedwongen thuis moeten blijven omdat er niemand beschikbaar is. In het uiterste geval moet voor sommige groepen overgegaan worden tot een schoolweek van vier dagen, zo staat te lezen in een nieuwsbrief die gericht is aan alle ouders van leerlingen op de scholen. Wel benadrukt CNS in de brief dat het een situatie is die ze vooral willen voorkomen.

“We hebben vrijwel alle groepen nu bemenst maar het voorbehoud zit in ‘vrijwel’. Er zijn nog enkele vacatures aanstaande en het is nog de vraag of we daar personeel voor krijgen. Ook zijn er zorgen over vacatures die in de loop van het schooljaar ontstaan maar die we nu nog niet kennen. Denk aan een zwangerschapsverlof, een medewerker die vertrekt of uitvalt door ziekte”, aldus Van der Ham.

Door tijdelijke medewerkers uitzicht te bieden op een vast contract, te netwerken, wervingsbureaus in te schakelen en advertenties te plaatsen hoopt het bestuur nieuw personeel binnen te halen. “De vraag is groot, het aanbod gering. Bovendien willen we vasthouden aan waar CNS voor staat: eigentijds onderwijs met de Bijbel als basis”, zo staat in de brief geschreven.

Aan ouders en verzorgers wordt nu gevraagd ook mee te denken aan oplossingen door mensen uit de eigen kring te benaderen die eventueel voor een baan te porren is in het onderwijs. “De uitdaging waar we voor staan vraagt om creatieve oplossingen.”

Fred van der Ham is blij te melden dat enkele uren nadat de brief de ‘deur is uitgegaan’ er al reacties zijn binnengekomen. Deze worden nog nagelopen en behandeld.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie