Afdrukken
Ankeiler: Patiënten met longkanker die immuuntherapie via het infuus krijgen in het St Jansdal in Harderwijk, kunnen vanaf nu de behandeling thuis krijgen.

- Patiënten met longkanker die immuuntherapie via het infuus krijgen in het St Jansdal in Harderwijk, kunnen vanaf nu de behandeling thuis krijgen. De thuisbehandeling is mogelijk door de nauwe samenwerking van het St Jansdal met zorgorganisatie Icare. Het voordeel voor patiënten is dat de behandeling in de eigen vertrouwde omgeving kan plaatsvinden.

“Deze vorm van immuuntherapie wordt gegeven aan patiënten met uitgezaaide longkanker en is gericht op levensverlenging met behoud van kwaliteit van leven”, vertelt Jorien Minnema, longarts bij St Jansdal.

“Immuuntherapie is een intensieve en soms langdurige behandeling. Het is fijn dat we deze behandeling nu veilig thuis kunnen aanbieden als patiënten dit willen. Zij hoeven niet meer heen en weer te reizen naar het ziekenhuis, waardoor de behandeling minder belastend is. Daarnaast kan vermoeidheid een bijwerking zijn, dan is het fijn dat je al thuis bent.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel