RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
18 oktober 2021 8:30


Petitie gestart om gesprek over Hulshorsterzand te herstarten
Foto: Petitie gestart om gesprek over Hulshorsterzand te herstarten
Hulshorsterzand. Foto: RTV Nunspeet

HULSHORST - Inwoners van Hulshorst zijn een petitie gestart om gesprekken over het Hulshorsterzand met de provincie en natuurorganisaties te herstarten. De inwoners willen betrokken worden en inspraak hebben in het plan, want 'de mens moet ook een uitgangspunt zijn en niet alleen flora en fauna'.

De petitie staat sinds vrijdag online en is sindsdien al duizend keer ondertekend. De nieuwe plannen voor de zogenoemde recreatiezonering werden vorige week bekendgemaakt. Hierin werd duidelijk dat een deel van het Hulshorsterzand in het broedseizoen op slot gaat. Wijnand Kooijmans van Buurtvereniging Hulshorst vindt dit veel te ver gaan. Hij kondigde deze petitie dan ook al eerder aan.

De inwoners van Hulshorst zetten hun vraagtekens bij het nut van het afsluiten tijdens het broedseizoen, maar vooral ook bij de voorgestelde lengte daarvan: van 15 maart tot 1 september. “Dat lijkt vooraf ingegeven te zijn door de aanwezigheid van de nachtzwaluw. Maar dat is juist een soort waarvan de populatie toeneemt.” Bovendien vinden ze het beleid van Natuurmonumenten niet helder.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Politiek 

politiek natuur dieren hulshorst gemeente nunspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie