Afdrukken
Ankeiler: De leden van de SGP in de gemeente Nunspeet hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld.

- De leden van de SGP in de gemeente Nunspeet hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar vastgesteld. Lijsttrekker is huidig fractievoorzitter Harm Jan Polinder, kandidaat-wethouder en nummer twee op de kandidatenlijst is Jaap Groothuis.

De SGP-kandidatenlijst bestaat uit personen die de nodige ervaring hebben in de lokale politiek én een aantal nieuwkomers. “Een aantal raadsleden heeft aangegeven te willen stoppen om diverse redenen. Het is dan altijd spannend of het lukt om weer nieuwe kandidaten te vinden”, vertelt voorzitter van de selectiecommissie Bert-Jaap van de Weg. “Gelukkig zijn we daarin geslaagd. Voor ons is een goede mix van doelgroepen belangrijk. Zo hebben we kandidaat-raadsleden in alle leeftijdsgroepen. Op de lijst staan onder andere agrariërs, ondernemers en mensen met kennis van economie, onderwijs en zorg.”

Naast Harm Jan Polinder en Jaap Groothuis bestaat de top 10 uit de huidige raadsleden Reinier de Bruin, Gerrit Polinder en Marcel van Klompenburg. Nieuwkomers zijn Johan van den Hoorn en Marien Klein uit Elspeet en Gerrald Bronkhorst en Herman Smit uit Nunspeet. Huidig wethouder Leen van der Maas maakt de top 10 compleet.

“Leen heeft zichzelf beschikbaar gesteld voor de ‘reservebank’, als raadslid of wethouder”, vertelt Van de Weg. “Mochten we hem deze periode nodig hebben, dan kunnen we een beroep op hem doen. Daar zijn we blij mee. Met deze kandidatenlijst hebben we een mooie groep mensen bij elkaar die door de selectiecommissie in staat wordt geacht de komende jaren een waardevolle bijdrage te leveren aan het openbaar bestuur van onze gemeente.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel