Afdrukken
Ankeiler: De parkeerplaats aan de Kerkendriest is geen visitekaartje voor Nunspeet.

- De parkeerplaats aan de Kerkendriest is geen visitekaartje voor Nunspeet. Dat zegt de lokale fractie van de ChristenUnie over de plek waar veel bezoekers aan het centrum parkeren. In het onverharde deel van de parkeerplaats zitten talloze kuilen en die staan vol met water. Dat moet anders vindt de ChristenUnie.

“Nunspeet is een gastvrije gemeente. Deze parkeerplaats is zeker geen visitekaartje van onze gastvrijheid", zegt gemeenteraadslid Kees Smit van de ChristenUnie. Hij vindt de staat van de parkeerplaats ronduit slecht. "Momenteel laat de staat van het onverharde deel van de parkeerplaats zeer te wensen over".

Signaal wordt opgepakt

De vraag van de ChristenUnie is wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud. Het onverharde deel van de parkeerplaats is namelijk particulier bezit. Daarom heeft de partij er vragen over gesteld in de commissievergadering Ruimte en Wonen. Volgens wethouder Jaap Groothuis (SGP) is er geen misverstand over: de gemeente Nunspeet is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Wethouder Marije Storteboom van Gemeentebelang Nunspeet geeft aan dat het signaal wordt opgepakt en dat het onverharde deel geëgaliseerd gaat worden.

De ChristenUnie is blij dat de zorgen om de parkeerplaats gedeeld worden en dat er snel actie wordt ondernomen. Kees Smit: “We waren blij verrast door deze snelle toezegging. Voor ondernemers, inwoners en gasten is het belangrijk dat deze toegang tot het centrum goed onderhouden wordt."

Deel dit artikel