RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
25 oktober 2021 15:08


Wethouder sport adviseert jeugd bij politieke partijen langs te gaan voor skatebaan in Nunspeet-Oost
Foto: Wethouder sport adviseert jeugd bij politieke partijen langs te gaan voor skatebaan in Nunspeet-Oost
Eerder werden al handtekeningen overhandigd aan de wethouder. Foto: Ingezonden foto

NUNSPEET - Wethouder Mark van de Bunte adviseert de jeugd om bij lokale politieke partijen langs te gaan om een tweede skatebaan in Nunspeet te realiseren. “De gemeenteraadsverkiezingen komen er in 2022 weer aan. De partijen in de gemeenteraad bepalen uiteindelijk waar het geld in de gemeente naar toe gaat”, vertelt hij bij Radio Nunspeet.

Eerder dit jaar werd via een bewonersinitiatief kenbaar gemaakt dat ze graag een skatebaan in Nunspeet-Oost zien omdat het voor veel kinderen best een eind lopen of fietsen is naar de huidige baan bij de Feithenhof. Jongeren uit de buurt hebben ook handtekeningen aangeboden aan de wethouder.

Komende donderdagavond wordt de begroting voor 2022 besproken in de gemeenteraad, maar daar zal de skatebaan niet in meegenomen worden. “Het staat er nu nog niet in, dus kan het ook niet besproken worden”, legt wethouder Van de Bunte uit. “Maar zeker met aankomende verkiezingen en een nieuwe begrotingsronde, zou ik de kinderen zeker niet ontmoedigen. Ik zou zeggen: laat zeker van je horen. En die handtekeningen zijn goed terecht gekomen.”

Ook wil de gemeente de initiatiefnemers binnenkort uitnodigen voor een gesprek. “In het huidige speelruimtebeleid is er geen ruimte. Maar wellicht zijn er nog andere mogelijkheden of fondsen die we kunnen gebruiken. En daar willen we het met de initiatiefnemers over hebben”, vertelt gemeentewoordvoerder Wob Meijering.

Verantwoordelijk wethouder Marije Storteboom laat desgevraagd weten dat ze het het een goed initiatief vindt: “Maar voordat een wens een plan wordt moeten we dat zorgvuldig beoordelen. Waar moet het komen, hoe moet het eruit komen te zien, hoe groot en ingepast in het gemeentelijk speelruimtebeleid. Daar gaan we het met de initiatiefnemers over hebben. Ook hebben we hen bericht dat hun verzoek wordt meegewogen bij het nieuwe speelruimtebeleid, dit wordt in 2022 opgesteld. Op dit moment is namelijk binnen het beleid ruimte voor één skatepark, vandaar dat het ook nu niet is meegenomen in de nieuwe begroting. Er moet namelijk een bredere afweging plaatsvinden. We hebben tenslotte veel aanvragen voor speelterreinen. Daarom nemen we dit mee bij het opstellen van het nieuwe speelruimtebeleid.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Sport 

de belofte de belofte - live nieuws sport nunspeet gemeente nunspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie