Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De katalysator is weggehaald. Foto: Vincent Otten
Ankeiler: Katalysatordieven slaan weer toe in Nunspeet. Afgelopen weekend was het raak bij auto's die geparkeerd staan bij het station.

- Katalysatordieven slaan weer toe in Nunspeet. Afgelopen weekend was het raak bij auto's die geparkeerd staan bij het station. Een van de auto's is van Vincent Otten. Hij werd zondagochtend gebeld door de politie met de mededeling dat er in zijn auto ingebroken zou zijn.

Zijn groene Peugeot 306 staat bij het station geparkeerd, terwijl hij in Nijmegen naar zijn studentenhuis ging. Vincent zit zelf in quarantaine vanwege een besmette huisgenoot, dus hij vroeg zijn ouders even bij de auto te gaan kijken.

Autoruit ingeslagen

Zijn ouders troffen de auto aan met glas eromheen en een steen onder het stuur. Een van de ruiten is ingeslagen, maar verder lijkt alles nog in de auto te zitten. De radio is er nog en een paar andere persoonlijke spullen ook. De ouders wilden de auto naar huis rijden, zodat ze daar verder konden kijken wat er aan de hand was. Maar bij het starten van de auto hoorden ze een hard geluid en roken meteen een heftige benzinelucht. “De katalysator was dus gestolen”, vertelt Vincent. “Dat was toch wel even schrikken.” Samen met zijn moeder heeft hij aangifte gedaan bij de politie.

Het is de eerste auto van Vincent, dus hij hecht er wel waarde aan. “Ik heb hem nog geen jaar en al wel een hoop lol aan gehad.” Inmiddels heeft hij ook al contact met de verzekeringsmaatschappij. Het is nog even afwachten wat die allemaal gaat vergoeden.

'Extra lastig dat ik er niet ben'

Alle persoonlijke spullen zijn uit de auto gehaald, maar de auto zelf staat nog op het station. “De auto mag niet bestuurd worden, hij heeft geen compleet uitlaatsysteem”, legt Vincent uit. Het raam is afgeplakt. “Het is extra lastig dat ik er niet ben. Het voelt heel machteloos, ik kan niks doen.”

Als alles goed gaat, mag Vincent dinsdagmiddag weer uit quarantaine dan gaat hij ook direct terug naar Nunspeet. Hij heeft wel een les geleerd: “De volgende keer laat ik m'n auto niet meer zo lang op het station staan!” Zijn auto moest onverwachts langer blijven staan door zijn quarantaine, maar mocht dat nog een keer gebeuren gaat hij iemand vragen om zijn auto even weg te zetten.

Verlichting parkeerplaatsen station

Volgens Buurtwacht Nunspeet is bij nog een andere geparkeerde auto bij het station den katalysator weggehaald. De verlichting bij deze parkeerplaatsen doen het al een tijd niet. Het lijkt er dus op dat dieven vrij spel hebben. De kapotte verlichting viel Peter-Paul Fidder ook al op en hij vroeg de NS via Twitter dit te verhelpen. Maar die verwijst door naar de gemeente. De gemeente verwijst op haar beurt weer terug naar de NS en/of Pro Rail voor onderhoud.

Bekijk hier de Tweets:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel