RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
12 januari 2022 16:03


Ondernemers zijn het zat en maken statement
Foto: Ondernemers zijn het zat en maken statement
Dorpsstraat in Nunspeet. Foto: Gert-Jan Rekers| RTV Nunspeet

- De maat is vol voor veel ondernemers. Waar in heel Nederland protestgeluiden te horen zijn tegen de maatregelen van de regering is dat ook in Nunspeet het geval.

Om hun woorden kracht bij te zetten openen veel ondernemers zaterdag hun deuren. "Of het mag gewoon weer of we maken een statement! We steunen onze collega's", laat Phyllies Boutique de Chocolat op Facebook weten. Uiteraard wordt een mondkapje verplicht, net als de anderhalve meter en mogen er in deze zaak maximaal twee klanten aanwezig zijn.

Ook Marianne Mulder van Candy Queen heeft zorgen. "We mogen dan weliswaar elke dag open zijn en dat lijkt heel leuk, maar we hebben amper omzet. Ook wij staan onder water. Alles moet snel open. We hebben elkaar nodig."

Bert Wagt, sportschoolhouder van Cheap-Fit Fitness, wacht de persconferentie af. “Als wij als branche essentieel worden gemaakt, maakt het niet uit”, vertelt hij. Bert hoopt dat er vrijdag wat meer duidelijkheid komt. “We willen graag het heft in eigen handen hebben. Ik zie nu heel langzaam m'n zaak van me afglijden.” Volgens hem is er een lage besmettingsgraad in de sportschool. “Laten we dan met een reserveringssysteem gaan werken.”

De gemeente laat in een reactie weten 'volledig te begrijpen' dat de rek er bij ondernemers uit is en dat er 'dringend behoefte is aan ruimte om op een verantwoorde manier te ondernemen'. Ook de gemeente wacht af wat er tijdens de persconferentie besproken gaat worden. Mochten winkels nog niet open mogen en er zaterdag een actiedag is waarbij de winkels open gaan, zal de gemeente niet gaan handhaven.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

corona nunspeet voorpagina water lockdown vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie