RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
21 januari 2022 11:56


Tijdelijke woningen voor jongeren en spoedzoekers in Ermelo
Foto: Tijdelijke woningen voor jongeren en spoedzoekers in Ermelo
Met een grote kraan is de eerste woning geplaatst. Foto: Gemeente Ermelo

- De eerste tijdelijke woningen zijn geplaatst op het terrein aan de Beemdweg 17 in Ermelo. Het gaat om kleine woonunits voor een eenpersoonshuishouden die gemakkelijk te verplaatsen is. Ze bieden onderdak aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar.

In totaal komen er 20 tijdelijke woningen voor een periode van maximaal 15 jaar. De gemeente heeft de grond gekocht en de woningcorporatie plaatst en verhuurt de woningen.

Met dit project wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huuwoning. Fleur Imming, directeur UWOON: “Het project past binnen de doelstelling van de gemeente en UWOON om de druk op de woningmarkt te verminderen. Ik ben trots op de samenwerking met betrokken partijen en kijk uit naar het eindresultaat.” Wethouder Klappe vult aan: “In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot. Deze tijdelijke woningen dragen bij aan een oplossing hiervoor.”

“Woningzoekenden die reageren op dit project moeten ingeschreven staan op hurennoordveluwe.nl en via een intakeformulier “solliciteren” naar een woning. In dit formulier motiveren belangstellenden waarom zij graag op deze plek willen wonen en wat zij aan het project kunnen bijdragen. Na een selectie vinden intakegesprekken plaats en wordt de keuze gemaakte welke kandidaten een woningen aangeboden krijgen”, vertelt Imming. Bij het toewijzen van de woningen wordt specifiek aandacht besteed aan het krijgen van een goede mix van bewoners.

De woningcorporatie zal de start van de verhuur aankondigen. Naar verwachting ontvangen de eerste bewoners eind maart 2022 de sleutel van de woning.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Ermelo  Nunspeet Nieuws 

gemeente ermelo ermelo voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie