RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
21 januari 2022 14:15


Gemeente in 2030 voorzien van energiezuinige LED-verlichting
Foto: Gemeente in 2030 voorzien van energiezuinige LED-verlichting
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- De gemeente gaat in de periode tot 2030 maar liefst 1999 lichtmasten en 3750 armaturen vervangen. De totale kosten van deze werkzaamheden worden geraamd op ruim 2,8 miljoen euro.

In het buitengebied komt alleen verlichting op locaties waar dit voor de verkeersveiligheid nodig is. Ook is een voorwaarde voor het plaatsen dat de eigen voertuigverlichting en andere mogelijkheden zoals de inrichting van de weg en markering niet voldoende verkeersveiligheid bieden.

Verlichting wordt wel overwogen maar niet automatisch geplaatst bij aaneengesloten bebouwing en buurtschappen in het buitengebied, langs belangrijke fietsroutes van en naar scholen en bij sportaccommodaties.

Bij de vervanging van bestaande masten streeft de gemeente er naar zo veel mogelijk de oude locatie te hergebruiken om hogere kosten te voorkomen. Er wordt gebruik gemaakt van dimbare LED-verlichting.

Vervanging vindt alleen plaats wanneer de afschrijftermijn van masten en armaturen is verstreken. In 2030 moet de hele gemeente zijn voorzien van energiezuinige LED-verlichting.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie