Afdrukken
Ankeiler: De gemeente Nunspeet zet alles op alles om op tijd een vergunning te verlenen voor de Schwalbe Veldtoertocht van toerclub De Volharding op 6 februari aanstaande.

- De gemeente Nunspeet zet alles op alles om op tijd een vergunning te verlenen voor de Schwalbe Veldtoertocht van toerclub De Volharding op 6 februari aanstaande. Gewacht wordt op adviezen in verband met de veiligheid.

Volgens Koos Meijer (CDA Lokaal) is het een kwestie de aanvraag van vorig jaar uit de kast te halen en de datum te wijzigen. Die aanvraag was al compleet en vergund terwijl in de tussentijd de regelgeving niet is gewijzigd. Volgens burgemeester Breunis van de Weerd moet toch naar enkele veiligheidsaspecten worden gekeken.

Het niet hebben van de vergunning maakt het voor de organiserende vereniging nu onmogelijk de benodigde hulpdiensten om medewerking te vragen. Naar aanleiding van het verzoek van Ans Pluim (Gemeentebelang) om met flitsvergunningen te gaan werken toont Van de Weerd zich hier niet direct een voorstander van. Wel deed hij de belofte dat aanvragen sneller worden afgehandeld dan voorheen het geval was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel