Afdrukken
Ankeiler: Het samenwerkingsverband Noord-Veluwe Bereikbaar wil graag een zogenaamd verkeershub realiseren bij het NS-station op ’t Harde.

- Het samenwerkingsverband Noord-Veluwe Bereikbaar wil graag een zogenaamd verkeershub realiseren bij het NS-station op ’t Harde. Op deze manier zou de doorstroming op de A28 verbeteren en de filedruk afnemen. “De hub zou het aantrekkelijker maken om de auto bij het station te parkeren en per trein naar bijvoorbeeld Zwolle te reizen”, vertelt Wob Meijering namens de gemeente Nunspeet.

Wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg geeft aan dat een onderzoek gestart wordt naar de mogelijkheden. “We kijken dan naar huidige situatie en de mogelijkheden die het NS-station ‘t Harde biedt om als knooppunt voor het openbaar vervoer de verkeersregio te versterken. Dit biedt flinke kansen voor ’t Harde en de hele Veluwe.”

Als deze verkeershub er komt wordt het voor reizigers uit de hele regio makkelijker om over te stappen op het openbaar vervoer. Volgens de gemeente Elburg ligt het NS-station op een natuurlijk knooppunt, die goed bereikbaar is vanaf de A28 en de Eperweg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel