RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
25 februari 2022 13:09


Twee belevenistafels voor bewoners De Bunterhoek
Foto: Twee belevenistafels voor bewoners De Bunterhoek
Cliënten kunnen liedjes luisteren op de belevingstafel Foto: RTV Nunspeet

- Woonzorgcentrum De Bunterhoek in Nunspeet heeft twee zogeheten belevenistafels in bruikleen gekregen. Cliënten kunnen er spelletjes op spelen, naar liedjes luisteren en video’s bekijken.

Een belevenistafel is een hulpmiddel voor bewoners van verpleeghuizen om digitaal contact en activiteiten te stimuleren. “De tafel wordt veel gebruikt en is heel gebruiksvriendelijk”, volgens Karin Fennema, voorzitter van stichting Kontakt. Met financiële bijdragen van onder andere het Rabofonds, de Huib van de Vecht Stichting in Nunspeet, de Oranjemarkt en donateurs heeft men de tafels kunnen aanschaffen.

De tafels zijn in bruikleen, zodra duidelijk wordt dat ze er op de Bunterhoek geen gebruik maar van maken wordt gekeken of ze naar een andere zorglocatie in Nunspeet kunnen. “Zo houden we het voor de mensen in de gemeente”, aldus Karin.

Renate Zondag, Manager Welzijn van WZU Veluwe, vertelt wat er mogelijk is met de tafel: “Er staan filmpjes op over de seizoenen, maar ook praatplaten over de jaren vijftig, zestig en zeventig waar de bewoners veel van herkennen. Dat is heel erg mooi om te zien.”

Stichting Kontakt werd in 2019 opgericht tijdens de bouw van de nieuwe Bunterhoek. Het doel van de stichting is om mensen met cognitieve aandoeningen mee te nemen in de tijd van digitale contacten en activiteiten. Dit kan hun welzijn vergroten en de zorg ontlasten.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie