RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
7 maart 2022 12:48


Al meer dan 550 pallets met goederen naar Polen en Oekraïne gebracht
Foto: Al meer dan 550 pallets met goederen naar Polen en Oekraïne gebracht
Goederen worden bij de grens van Polen en Oekraïne neergezet. Foto: Familie De Kievid

- De inzamelactie voor Oekraïne van familie De Kievid blijft maar doorgaan. In een week tijd zijn al meer dan 550 pallets met spullen naar Polen en Oekraïne gebracht. Vrachtwagens blijven maar rijden.

Zo zijn er zondag nog ziekenhuisbedden naar Zhytomyr in Oekraïne gebracht. “We proberen zoveel mogelijk het land in te rijden, maar het is wel lastig”, vertelt Klaas-Jan de Kievid. Op de vraag of het nog wel veilig is, antwoord hij: “Veilig is een groot woord. Je moet op je hoede zijn.”

Ondanks dat het land in oorlog verkeerd en de situatie niet echt veilig is, blijven de achtergebleven Oekraïners enorm gastvrij. Klaas-Jan kreeg maandagochtend foto's doorgestuurd van de mensen die onderweg zijn. Ze hadden de vrachtwagen geleegd en hebben daarna bij mensen in hun schuilkelder gegeten, zodat ze daarna met lege trucks weer terug naar de grens konden. Klaas-Jan is er zelf niet geweest, maar: “de saamhorigheid schijnt heel goed te zijn daar”.

Het inleveren van spullen aan de Marconiweg 30-32 in Nunspeet gaat deze week in ieder geval nog door. Spullen die op dit moment hard nodig zijn: helmen en kogelvrije vesten, slaapzakken en -matten, drones, powerbanks, EHBO dozen, pijnstillers en desinfectie.

Bekijk hier hoe de spullen afgegeven worden:

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie