RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
11 maart 2022 15:02


Bijzondere erepenning voor held Henry Temmermans
Foto: Bijzondere erepenning voor held Henry Temmermans
Erepenning voor Henry Temmermans. Foto: RTV Nunspeet

- Nunspeter Henry Temmermans heeft vrijdag de Erepenning Menslievend Hulpbetoon uitgereikt gekregen uit handen van burgemeester Van de Weerd. Het is de oudste en belangrijkste Nederlandse Koninklijke onderscheiding voor dappere daden die zijn verricht buiten een strijd.

Tijdens een kleine bijeenkomst op het gemeentehuis sprak de burgemeester nogmaals vol lof over de actie van de Nunspeter. Henry wist door zijn heldhaftig optreden in november vorig jaar op de A28 een groot ongeluk te voorkomen. Daarbij redde hij een vrouw uit een benarde positie.

“Dit is geen reden voor een Koninklijke Onderscheiding maar er is nog een andere vorm die ik zelf ook nog niet kende. Bij een heldendaad of menslievende daad kan namelijk een erepenning uitgereikt worden”, vertelt de burgemeester.

“Ik ben verrast met een lintje, dat is geweldig. Het is wel heel gaaf en bijzonder”, zegt Henry. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en rijdt Henry weer in zijn eigen auto rond. “De auto is gerepareerd. Zo zit er een nieuwe bumper op en er is een nieuwe kofferklep op gekomen. Er was 6.600 euro schade.”

Dat de uitreiking van deze penning een bijzonder moment is blijkt wel uit het feit dat Van de Weerd in zijn hele loopbaan dit nog nooit heeft gedaan. “Ook alle collega’s die ik gesproken hebben dit nog nooit meegemaakt. Ik ben echt apetrots dat een Nunspeter deze daad heeft verricht dat mag duidelijk zijn.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie