Ankeiler: Een groep ondernemers uit de regio Nunspeet hebben de handen in elkaar geslagen om fondsen te werven voor Shalla in Ethiopië.

- Een groep ondernemers uit de regio Nunspeet hebben de handen in elkaar geslagen om fondsen te werven voor Shalla in Ethiopië. Ze doen dit onder de noemer RegioOndernemers Noord-Veluwe. Het gaat om een project van Woord en Daad. Het doel is schoon water voor de bevolking te realiseren.

“Met het project Water in Shalla kunnen we samen wat doen voor één van de grootste primaire levensbehoeften: schoon water. We hebben het de afgelopen periode ook kunnen zien in Oekraïne hoe belangrijk water is. Bedenk dan maar dat in Ethiopië met de enorme droogte het een groots en aanhoudend probleem is qua gezondheid en hygiëne”, vertelt betrokkene Frank van Steeg.

Voor de uitbraak van de coronapandemie waren de eerste contouren zichtbaar. Eén van de initiatiefnemers is Aart de Bruin. “Vanuit ons bedrijf zetten wij ons graag in voor maatschappelijke initiatieven. Dat maakt een regio ook vitaal, het bedrijfsleven dat allerlei initiatieven kan en wil sponsoren en mogelijk maken.”

Vanaf het begin is goed nagedacht over het draagvlak onder de ondernemers in de regio. En natuurlijk de toegevoegde waarde, om een ondernemersnetwerk op te zetten naast bestaande netwerken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.