RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
26 mei 2022 6:59


Brandput met elektrische pomp bij Mennorode in gebruik
Foto: Brandput met elektrische pomp bij Mennorode in gebruik
De waterpomp is goedgekeurd. Foto: Gemeente Nunspeet

- Bij Hotel & Congrescentrum Mennorode in Elspeet is een nieuwe brandput in gebruik genomen. Eerder al is een dergelijke put in gebruik genomen bij recreatieterrein Samoza in Vierhouten. Met deze nieuwe elektrische putten is de bluswatervoorziening sterk verbeterd.

Wethouder Marije Storteboom was aanwezig bij de ingebruikname, en is erg blij met de nieuwe brandput. “Niet alleen voor Mennorode zelf maar ook bij de bestrijding van natuurbranden is het snel voorhanden hebben van voldoende bluswater van groot belang. En daar draagt deze nieuwe brandput zeker aan bij.”

In de gemeente Nunspeet is een natuurbrand in droge periodes één van de grotere risico’s. Bij het bestrijden daarvan is snel en veel water nodig. Voor een adequate bluswatervoorziening voor de bestrijding van (natuur)branden zijn nu op de locaties Mennorode en Samoza nieuwe brandputten gerealiseerd.

Omdat de eigenaren van beide recreatieterreinen belang hebben bij de aanwezigheid van brandputten zijn met hen afspraken gemaakt over de realisatie ervan. Beiden betalen er ook aan mee. De brandputten worden voorzien van een elektrische pomp zodat de brandweer bij aankomst met ‘één druk op de knop’ kan beschikken over bluswater (90 m3/h).

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet  Putten Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie