RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
1 juli 2022 14:48


Beeld van doorleefde handen krijgt centrale plek in opgeknapte tuin van hospice Nunspeet
Foto: Beeld van doorleefde handen krijgt centrale plek in opgeknapte tuin van hospice Nunspeet
Het beeld onthuld. Foto: RTV Nunspeet

- Kunstenaar Dirk Verheij uit Nunspeet heeft in opdracht van hospice De Regenboog een prachtig beeld gemaakt. Het is de kroon op het werk dat is geleverd om een mooie opgeknapte tuin voor de gasten, bezoekers en het personeel te creëren.

Dirk voelde zich bijzonder gevleid dat hem werd verzocht het beeld te maken. “Ik heb eerst wat schetsen gemaakt, vervolgens in was uitgebeeld en dat is later in brons gegoten. Het zijn twee handen, een vragende en een troostende hand. In de vragende hand komt een duif tevoorschijn die wegvliegt. Het staat voor hoop”, zo legt hij uit.

De andere hand is als troostend neergezet. “Het is een roepende hand om hulp. Ik vond dat wel heel toepasselijk voor het hospice. Uiteindelijk heb je handen aan het bed en ook handen tekort. Er is zoveel met handen duidelijk te maken en dat is letterlijk wat er speelt. Veel mensen verkeren in de laatste fase van hun leven daar.”

De kunstenaar heeft bewust de armen gerafeld gehouden en dus voor een ruwere afwerking gekozen. “De handen zijn knokkerig en de aderen zijn goed te zien. Het zijn doorleefde handen.”

In totaal is Dirk drie maanden met het beeld bezig geweest. Nu vormt het een centraal punt in de tuin die is bedoeld als rustplek. “Alle mensen die in het hospice verblijven kunnen vanuit hun kamer neerkijken op de tuin met daarin het beeld en er hun eigen gedachten over laten gaan.”

Daarnaast kreeg directeur Gerrinda van der Veen een cheque overhandigd van 5000 euro namens Hellebrekers. Zij dragen net als vele andere ondernemers het hospice een warm hart toe.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie