Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Optreden voor het aanwezige publiek. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Een bijna vijf minuten durende clip is het fraaie cadeau dat het projectkoor Canto Felice zaterdagavond presenteerde aan een goed bezette zaal in het dorpshuis De Wieken in Hulshorst.

- Een bijna vijf minuten durende clip is het fraaie cadeau dat het projectkoor Canto Felice zaterdagavond presenteerde aan een goed bezette zaal in het dorpshuis De Wieken in Hulshorst. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan.

Al ligt een eerder verzoek van Joop Osinga eigenlijk ten grondslag aan het ontstaan van het koor. Hij was het die Mirjam ter Haar in de zomer van 2016 vroeg of ze niet een aantal mensen bij elkaar kon brengen om te zingen tijdens het kerstconcert van de Rotary in Nunspeet. Er werden hiervoor vijftien kerstnummers ingestudeerd.

Na afloop van dit optreden dacht men, het is klaar en mooi geweest. In februari 2017 kwamen ze toch weer bij elkaar om een kerst cd op te nemen. Daarna werd besloten door te gaan en was de geboorte van Canto Felice een feit. Het koor is vervolgens zeer frequent op gaan treden. Er werd een vier kernentocht gehouden een fietsroute gehouden. Dat gaat 9 juli weer gebeuren door Nunspeet en Hulshorst. In de coronaperiode ging het koor niet bij de pakken neerzitten en werd gekeken wat wel mogelijk was. Bijvoorbeeld optredens in een grote ruimte met alle deuren open. Waar andere koren het door die periode moeilijk kregen zag Canto Felice het aantal leden alleen maar toenemen.

Er werden concertreizen gehouden naar Spanje en recent nog naar Duitsland. De tulpenroute werd gefietst en kooruitjes gemaakt naar Ameland. Al verdient de eerlijkheid te zeggen dat dit niet alleen was om te zingen. De komende zomer staan straatconcerten op het programma tijdens de Eibertjesmarkten in Nunspeet. Daarna volgt 5 november nog een benefietconcert ‘Hart voor Oekraïne’ en 17 december in De Wieken in Hulshorst een kerstkorenfestival. Met deelname van veel koren uit de regio.

Besloten werd ter gelegenheid van het jubileum een clip op te nemen. Met de Zandenplas in Nunspeet als decor. Tijdens de opnamen was het fraai weer, een week later bij het opnemen van de muziek sneeuwde het. Als nummer werd gekozen voor ‘Lay all your love on me’ van ABBA. Het arrangement is van Astrid Parijs, de dirigent van het koor.

De clip werd geproduceerd door Carlo Rikels, Film en Media. Die gaf aan dat het best een moeilijke taak was de dames van het koor bij de les te houden. Er werd een uur een elf minuten aan materiaal geschoten waarvan uiteindelijk 4.50 minuten als clip resteert. Het resultaat mag gezien worden en werd met een warm applaus door de aanwezigen begroet. Het koor is klaar voor de volgende vijf jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel