Afdrukken
Ankeiler: Een dagje naar het Dolfinarium is leuk, maar 1,3 kilometer lopen van je auto naar het park kan als vrij ver beschouwd worden.

- Een dagje naar het Dolfinarium is leuk, maar 1,3 kilometer lopen van je auto naar het park kan als vrij ver beschouwd worden. Diverse klachten zijn daarover binnengekomen bij zowel het park als bij de gemeente Harderwijk. Het Dolfinarium zegt deze meldingen zeer serieus te nemen en legt uit hoe het vervoer geregeld is.

Zo is de regel dat wanneer parkeerplaats P2 vol is, P8 open gaat. Alleen dan rijdt er een treintje naar de entree van het park. "De opdrachtgever van het vervoer is de gemeente Harderwijk, de organisatie ligt bij de boulevard ondernemers", zo laat een woordvoerder van het park, Wart de Goede, weten.

Het treintje dient volgens hem te rijden als het Dolfinarium dusdanige drukte verwacht en de dichtstbijzijnde parkeerplaats P2 vol staat. Vanuit de gemeente Harderwijk wordt parkeerplaats P8 geopend. "Gezien de werkzaamheden en blijvende veranderingen vanwege het Waterfront is de parkeercapaciteit nabij het Dolfinarium de afgelopen jaren gekrompen, P8 wordt daarom gebruikt als “overloopterrein” voor de dagen waarbij de capaciteit niet voldoende is", vertelt De Goede.

Volgens de woordvoerder staat het park in nauw contact met de gemeente en de uitvoerende partij over de klachten die binnenkomen. "Het is in ons belang om het vervoer zo goed mogelijk te regelen maar we zijn uiteindelijk niet de uitvoerende partij." De gemeente Harderwijk laat in een reactie weten dat het niet de gemeente is die het vervoer van parkeerplaats naar de ingang regelt, maar het Dolfinarium.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel