RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
16 augustus 2022 12:30


Noodverordening rond woning Van der Wal in Hierden komt ten einde
Foto: Noodverordening rond woning Van der Wal in Hierden komt ten einde
Stikstofminister Christianne van der Wal. Foto: RTV Nunspeet

- De noodverordening rond de woning van stikstofminister Christianne van der Wal die begin juli verlengd is met anderhalve maand komt ten einde en dat zal zo blijven. Volgens het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester Harm-Jan van Schaik was het niet meer nodig. De andere veiligheidsmaatregelen die de gemeente in juni nam, blijven wel van kracht.

De aanleiding van de noodverordening was de boosheid die ontstond toen de stikstofplannen werden onthuld. Mensen waren het er niet mee eens en richtte boosheid op minister Van der Wal. In juni kwamen boze boeren massaal naar haar woning in Hierden. De boeren braken door een politiekblokkade heen, gooiden met vuurwerk en er werd hooi rondgeblazen met een hakselaar.

Slagbomen

Naast de noodverordening werd er in juni een mobiele politiepost geplaatst en werden er in en rond Hierden beveiligingscamera’s opgehangen. Bij de vier toegangswegen naar het huis van Van der Wal zijn er slagbomen en betonblokken geplaatst. Deze maatregelen blijven van kracht maar de noodverordening eindigt.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

hierden voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie