Burgemeester ziet grote veerkracht onder jongeren in coronatijd - RTV Nunspeet

Burgemeester in gesprek met examenleerlingen. Foto: Nuborgh College Veluvine

Burgemeester in gesprek met examenleerlingen. Foto: Nuborgh College Veluvine

NUNSPEET - De gemeente Nunspeet krijgt signalen binnen vanuit de VNOG en de GGD over de gevolgen van corona op het welbevinden van jongeren. Reden voor burgemeester Van de Weerd om contact op te nemen met Nuborgh College Veluvine. Hij ging in gesprek met examenleerlingen.

“Tijdens het bezoek heb ik gemerkt dat de school alle zeilen bijzet om de leerlingen klaar te stomen voor de examens. Zodanig zelfs dat ik er alle vertrouwen in heb dat bijna alle leerlingen het examen gaan halen”, aldus de burgemeester.

In het gesprek met de jongeren merkt Van de Weerd wat de huidige omstandigheden met de jongeren doen. Hebben ze in al die maanden thuisonderwijs toch voldoende kunnen leren, en zijn ze goed voorbereid op de examens?

“Ik zie een grote veerkracht waarmee ze zich in de situatie voegen, en tegelijkertijd proefde ik het verlangen om weer gewoon met leeftijdsgenoten op te kunnen trekken. Weer bij elkaar komen, praten over andere kwesties dan school, weer samen actief kunnen zijn, samen sporten en zo nog heel veel andere zaken, die nu niet kunnen”, vertelt Van de Weerd.

Eerder riep de burgemeester al op om nog even vol te houden, want het wordt beter voor iedereen.

Deel dit artikel