Marja de Bolster 25 jaar in dienst van de gemeente - RTV Nunspeet

Marja de Bolster viert op 1 oktober haar werkjubileum. Foto: RTV Nunspeet

Marja de Bolster viert op 1 oktober haar werkjubileum. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Op 1 oktober is het 25 jaar geleden dat Marja de Bolster (wie kent haar niet) in dienst trad bij de gemeente Nunspeet. Geboren in Limburg verhuisde ze vaak met haar ouders omdat vader beroepsmilitair was en bij één van die verplaatsingen op de Generaal Winkelmankazerne in Nunspeet kwam.

Marja werd niet ingeloot voor de vervolgopleiding die ze wilde en op advies van vader solliciteerde ze bij Dennendal (nu Villa Vennendal) en ging als seizoenwerker aan de slag. Ze werkte er in algemener dienst. In de wintermaanden ging ze terug naar de ouders, die toen in Deventer woonden. Er volgde een tussenperiode in Leiden waar ze haar man Peter leerde kennen. Ze trouwden in 1978. In Leiden een huis kopen lukte niet en toen hem de mogelijkheid geboden werd om in de regio Apeldoorn te komen werken zijn ze in 1981 verhuisd naar Nunspeet.

Marja: “We waren bevriend geraakt met Ineke van der Vlis-Jung die eigenaar was van Dennenhoeve waar ik toen ben gaan werken. Toen haar zoon Nico Dennenhoeve overnam ben ik daar blijven werken. Het was een familiebedrijf waarin we alles samen deden. Toen er een nieuwe eigenaar kwam ben ik ook gaan nadenken wat ik verder wilde. Heb en tijdje bij Shimano gewerkt, maar had geen vast contract. Door bemiddeling van Randstad ben ik in 1995 bij de gemeente gaan werken. Eerst een tijdje voor het uitzendbureau en op 1 oktober 1996 in vaste dienst van de gemeente. Wel moest ik bij mijn sollicitatie een rok dragen en dat was ik niet gewend. Gelukkig is dat ook allemaal veranderd. Eerst was ik niet bijzonder enthousiast maar heb toch veel plezier beleefd aan al die jaren. Gelukkig zijn veel drempels uit die tijd verdwenen. Het is een heel apart bedrijf, je bent een soort spin in het web. Het is wel erg veranderd in de loop van de jaren. Je wist waar iedereen zat, kende ook iedereen. Het is hier altijd anders en doe mijn werk nog steeds met heel veel plezier.”

Marja heeft haar werk anderhalf jaar moeten onderbreken in verband met haar ziekte, waarvoor ze een stamceltransplantatie heeft ondergaan. Marja: “Bijzonder is dat ik ben behandeld en nog onder behandeling ben van de uit Nunspeet afkomstige hematoloog Arjan van de Loosdrecht. Het is een pittig traject geweest en ben erg blij en dankbaar dat ik nu weer mijn werk in het gemeentehuis heb kunnen oppakken. Ik zal altijd onder behandeling blijven maar kan gelukkig weer aan het arbeidsproces deelnemen en werk nu twintig uur.”

Marja de Bolster behoort tot de BN-ers ( bekende Nunspeters). Veel bestuursfuncties heeft ze bekleed en vele activiteiten werden door haar gepresenteerd. Terecht is zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Enkele activiteiten wil ze graag blijven doen. Dat is haar werk voor ‘het Verscholen Dorp’ en Poppy Day. Dat heb ik met veel liefde gedaan en hoop dat dat dit jaar weer kan plaatsvinden. Ik vind dat erg belangrijk om in ere te houden. Zoals het er nu uitziet hoop ik nog twee jaar te kunnen werken en ervan te genieten voordat ik met pensioen kan gaan.”

Deel dit artikel