Ter illustratie. Foto: Willemsen-de Koning

Ter illustratie. Foto: Willemsen-de Koning

ELBURG - Het leerlingen- en jeugdvervoer in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde wordt vanaf januari 2023 uitgevoerd door Willemsen-de Koning. Dat zijn de betrokken gemeenten overeengekomen. Het gaat om een periode van vier jaar met de mogelijkheid om het contract met driemaal een jaar te verlengen.

Kartrekker in dit verhaal is de Elburgse wethouder Henk Wessel. Hij geeft aan dat de stuurgroep erg tevreden is met de aanbesteding. Willemsen-de Koning is de winnaar van de Europese aanbesteding waarop meerdere vervoersbedrijven zich hebben ingeschreven. De kwaliteit van de dienstverlening die de vervoersbedrijven aanboden, waaronder de communicatie met de reiziger, vormde een belangrijk onderdeel van de gunning.

Het leerlingenvervoer voor de gemeente Zeewolde zal later starten, namelijk vanaf augustus 2023. Ook het gym- en zwemvervoer is opnieuw aanbesteed. De touringcarbedrijven blijven voor bijna alle Noord-Veluwse gemeenten hetzelfde, met uitzondering van Elburg en Zeewolde. In Elburg gaat per 1 januari 2023 De Vier Gewesten/VTS Tours het vervoer rijden. In Zeewolde zal Gebo Tours dit vervoer met ingang van het schooljaar 2023-2024 oppakken.

Deel dit artikel