Afdrukken
Ankeiler: Dierenrechtenorganisatie Animal Rights looft een beloning van 5000 euro uit aan de persoon met de gouden tip over de wolf die is gevonden bij de A50.

- Dierenrechtenorganisatie Animal Rights looft een beloning van 5000 euro uit aan de persoon met de gouden tip over de wolf die is gevonden bij de A50. De tip moet leiden naar de arrestatie en veroordeling van de dader(s), zo zegt de organisatie.

De politie is bezig met een onderzoek naar de dood van een wolf die woensdag 21 september langs de A50 bij Heerde is gevonden. De dode wolf is overgebracht naar Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van de Universiteit Utrecht, waar is geconcludeerd dat het dier aan een 'niet-natuurlijke dood' is gestorven. Daarom is de politie op zoek naar getuigen.

De stichting Bij12 meldde dat de wolf omgekomen zou zijn in het verkeer, maar de politie zag reden voor een vervolgonderzoek. "Misschien is de wolf dus niet aangereden, maar op een andere manier om het leven gebracht. Maar dat weten wij ook niet zeker", stelt de organisatie die onder meer de wolvenzaken regelt voor de Nederlandse provincies. Het is dus niet duidelijk wat nou de exacte doodsoorzaak van de wolf is, maar de politie neemt het voorval in ieder geval serieus.

'Omhuld met geheimzinnigheid'

Animal Rights is er van overtuigd dat de wolf niet is omgekomen door een aanrijding in het verkeer en spreekt op haar site zelfs van 'moord'. "Een aanrijding is natuurlijk ook een niet-natuurlijke dood, maar dat gebeurde in Nederland al zeker tien keer eerder: daar zal de politie niet voor worden ingeschakeld. De geheimzinnigheid waarmee de politie dit onderzoek omhult, is voor Animal Rights genoeg reden te vermoeden dat het om een misdrijf gaat."

Dat is dan ook de reden dat de club een bedrag van 5000 euro uitlooft aan de persoon die met de gouden tip komt. "Animal Rights wil met de beloning bereiken dat de dader(s) gepakt worden en bovendien een einde maken aan de onschendbaarheid van dit soort stropers", zegt directeur Susan Hartland.

Zie ook: Politie onderzoekt dode wolf bij A50

Deel dit artikel