Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gezelligheid op Boerenlanddag. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Voorzitter Theo bakt ze bruin. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: De vrienden van molen De Duif organiseren voor de 12e keer de Boerenlanddag rondom de molen.

- De vrienden van molen De Duif organiseren voor de 12e keer de Boerenlanddag rondom de molen. Op deze nostalgische markt is er weer volop folklore: boerendans, oude ambachten, klederdrachten en een nostalgische fotograaf. Bekijk de roofvogels en het straattheater of maak een rondritje in de oldtimertractor.

Horecaplein

Op het gezellige horecaplein is voorzitter Theo druk met het bakken van de oliebollen. Een vaste activiteit op de molendagen. Altijd goed voor veel belangstelling, zoals de lange rij wachtenden ook nu weer aantoont. Theo vertelt: ‘Na de grote opknapbeurt is het zaak nu het jaarlijkse onderhoud niet te verwaarlozen. De opbrengst van deze dag is een welkome aanvulling op de bijna lege kas van de stichting, na de renovatie van vorig jaar. Zo kunnen wij de molen in goede conditie houden.'

Jongste bezoekers

Naast de ruim 70 marktkramen is er voor de jongste bezoekers ook van alles te doen. Zo is er een springkussen, kun je boerderijdieren aaien, de pottenbakker helpen, een glas graveren of zelf een houten tolletje maken. Dit alles op deze prachtige zonnige najaarsdag, die zorgt voor een gezellige drukte.

De markt is nog te bezoeken tot vijf uur en onze tip: vergeet de oliebollen van de voorzitter niet: ze zijn heerlijk!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel