RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
1 oktober 2022 13:08


Folklore op boerenlanddag Molen de Duif
Foto: Folklore op boerenlanddag Molen de Duif
Boerenlanddag molen De Duif. Foto: RTV Nunspeet

- De vrienden van molen De Duif organiseren voor de 12e keer de Boerenlanddag rondom de molen. Op deze nostalgische markt is er weer volop folklore: boerendans, oude ambachten, klederdrachten en een nostalgische fotograaf. Bekijk de roofvogels en het straattheater of maak een rondritje in de oldtimertractor.

Horecaplein

Op het gezellige horecaplein is voorzitter Theo druk met het bakken van de oliebollen. Een vaste activiteit op de molendagen. Altijd goed voor veel belangstelling, zoals de lange rij wachtenden ook nu weer aantoont. Theo vertelt: ‘Na de grote opknapbeurt is het zaak nu het jaarlijkse onderhoud niet te verwaarlozen. De opbrengst van deze dag is een welkome aanvulling op de bijna lege kas van de stichting, na de renovatie van vorig jaar. Zo kunnen wij de molen in goede conditie houden.'

Jongste bezoekers

Naast de ruim 70 marktkramen is er voor de jongste bezoekers ook van alles te doen. Zo is er een springkussen, kun je boerderijdieren aaien, de pottenbakker helpen, een glas graveren of zelf een houten tolletje maken. Dit alles op deze prachtige zonnige najaarsdag, die zorgt voor een gezellige drukte.

De markt is nog te bezoeken tot vijf uur en onze tip: vergeet de oliebollen van de voorzitter niet: ze zijn heerlijk!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Grave  Houten  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie