RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
22 november 2022 15:27


Nunspeet sport voor vrijheid en mensenrechten
Foto: Nunspeet sport voor vrijheid en mensenrechten

- Met het oog op het WK voetbal in Qatar en de berichtgeving daarover besloot personal training bedrijf Veluwe Fit het initiatief Pump4Justice te starten. De opbrengsten van Pump4Justice gaan volledig naar A21, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het beëindigen van moderne slavernij.

Personal trainer en eigenaar van Veluwe Fit Pim Plaggenborg legt uit waarom hij het initiatief startte: ‘Met het WK in aantocht en al die kritische berichten ging ik nadenken. Kon ik wel naar de wedstrijden kijken terwijl ik wist dat heel veel mensen daar als moderne slaven worden gehouden? Dat er zelfs heel veel arbeiders zijn omgekomen? Ik houd van een mooie voetbalwedstrijd en probeerde excuses te verzinnen waarom het wel zou kunnen. Want heeft het echt zin om zelf een signaal te geven? Maar eigenlijk wist ik het wel. Daarom komen wij in beweging en nodigen we anderen uit daarin mee te doen.’

Sportief tegenwicht

Het idee van Pump4Justice is om tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal naar de studio te gaan en daar als positief en sportief tegenwicht te sporten. Het geld dat voor deze sessies wordt betaald gaat vervolgens naar A21. De organisatie benadrukt dat het initiatief een inzamelingsactie is: al het geld dat betaald wordt om deel te nemen aan de sportsessies gaat direct naar A21. Hoeveel workouts, in dit geval bodypumpsessies, er georganiseerd worden in het kader van Pump4Justice ligt eraan hoe ver het Nederlands elftal in het toernooi komt, aangezien de sessies plaatsvinden op de tijden die het Nederlands elftal moet spelen.

Wilt u ook meesporten? Inschrijven kan via de actiepagina veluwefit.nl/pump4justice

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie