RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
25 november 2022 12:42


Sluiting Dutch Pub De Zaak onterecht verklaard
Foto: Sluiting Dutch Pub De Zaak onterecht verklaard
Sluiting De Zaak blijkt inderdaad onterecht. Foto: RTV Nunspeet

- De Commissie Bezwaarschriften heeft geconcludeerd dat het besluit van voormalig burgemeester van Nunspeet Breunis van de Weerd om Dutch Pub De Zaak te sluiten na klachten over het handelen en gebruiken van drugs niet terecht was. Burgemeester Blom heeft daarop besloten het besluit in te trekken.

Na het besluit van de voormalig burgemeester stuurde uitbater van De Zaak Harry ten Hove een flinke schadeclaim naar de gemeente: het besluit zou genomen zijn op basis van onterechte gronden. De Commissie Bezwaarschriften, een onafhankelijke commissie, heeft nu geconcludeerd dat dit inderdaad het geval is. De gemeente laat het volgende weten aan RTV Nunspeet:

Op 21 april jl. heeft de burgemeester na diverse klachten over drugshandel/-gebruik besloten dat Dutch Pub de Zaak gedurende vier weken om 01.00 ’s nachts moet sluiten. Tegen dit besluit is door de ondernemer een bezwaarschrift ingediend. De Commissie Bezwaarschriften concludeert dat het bestreden besluit niet terecht en op onjuiste gronden is genomen. Er is volgens de commissie onvoldoende zorgvuldig onderzoek naar de klachten uitgevoerd.

Burgemeester Blom heeft besloten het advies van de CB op te volgen en het besluit in te trekken. Ook zal de gemeente de proceskosten van de bezwaarde vergoeden. Overigens was het besluit wel effectief, er zijn na die tijd geen klachten meer binnengekomen.

Ten Hove is tevreden met de conclusie van de commissie. Hij is blij dat de proceskosten betaald gaan worden, maar dat is niet de belangrijkste reden: ‘Ons grootste belang is dat we te horen krijgen dat dit nooit had mogen gebeuren. Ik ben daarom blij dat we in het gelijk gesteld zijn.’

Schadeclaim

Over de schadeclaim heeft de commissie nog geen uitspraak gedaan, aangezien het schadebedrag op geen enkele wijze was onderbouwd. Dat is niet zo raar volgens Ten Hove, aangezien een specifieke onderbouwing van het schadebedrag nog moest volgen. Hij legt uit dat hij pas aan die procedure wilde beginnen wanneer deze uitspraak er lag en het duidelijk was dat het besluit inderdaad onterecht was.

Ondertussen draait De Zaak weer op volle toeren en zijn ze druk bezig met het vieren van het WK. Ook is er geen sprake van kwaad bloed volgens Ten Hove: ‘We kunnen nog allemaal met elkaar door één deur.’ Over het vervolg van het proces maakt hij zich daarom ook geen zorgen: ‘Daar komen we ook wel over uit’, stelt hij optimistisch.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie