RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
26 november 2022 9:02


Geslaagd eerste Molijn Concert Harmonieorkest Nunspeet
Foto: Geslaagd eerste Molijn Concert Harmonieorkest Nunspeet
Het harmonieorkest. Foto: RTVNunspeet

- Vrijdagavond vond het eerste Molijn Concert van Muziekvereniging Harmonie Nunspeet plaats, dat werd gehouden, hoe toepasselijk, in de Veluvine in Nunspeet. Verteller en zanger Henk van den Bos nam het publiek mee in het leven en werk van François Adriaan Molijn, aangevuld met prachtige muziek uit het uitgebreide repertoire van het Harmonieorkest.

Harmonieorkest Nunspeet

Het harmonieorkest bestond deze avond uit zo’n 50 muzikanten onder leiding van Arjan Dunning uit Hattem, die al vanaf februari 2013 voor het orkest staat. Zij brachten een mooi gevarieerd repertoire ten gehore. Accordeonist Jessica Klein Nulent verzorgde een prachtig gastoptreden bij het lied Adios Nonino, alom bekend van het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Ook het Born4Horn met de vier solisten Mariëlle Visch, Ernst-Jan Brummel, Rhodé Weerheim en Janneke Bonestroo werd zeer gewaardeerd. Verrassend was ook het inluiden van de pauze, waarbij het orkest op ludieke wijze de zaal verliet.

F. A. Molijn

Molijn heeft als oprichter van de Veluvine Verffabriek een zeer bepalende rol in de ontwikkeling van Nunspeet gespeeld. Niet alleen door zijn ondernemerschap, maar vooral ook door oog te hebben voor de rechten van arbeiders en de emancipatie van vrouwen. Zijn levensmotto was: ‘Maak je eigen droom waar!’

De Harmonie kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste avond en vol enthousiasme vooruitkijken naar het tweede concert zaterdag 26 november. Aanvang van het concert is 20.00 uur.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Hattem  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie