RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Martijn Driessen, Omroep Gelderland
25 november 2022 21:11


Lang niet iedereen kijkt naar Oranje: 'Lekker zelf sporten'
Foto: Lang niet iedereen kijkt naar Oranje: 'Lekker zelf sporten'
In deze kroeg verzamelden voetbalsupporters zich om naar Nederland-Ecuador te kijken. Foto: Omroep Gelderland

- Wel naar de wedstrijden op het WK kijken, of toch niet? Het is een dilemma waar sommige Gelderlanders mee in hun maag zitten. Op de tweede speeldag van Oranje in Qatar is het contrast in Nunspeet goed zichtbaar. Waar de één hossend in de kroeg te vinden is, mat de ander zichzelf in diezelfde negentig minuten af in de sportschool.

In de kroeg in Nunspeet is het vrijdagavond gezellig druk. Het bier vloeit er rijkelijk en de damp van gebakken hamburgers stijgt omhoog. Jong en oud hebben hun mooiste oranje shirt uit de kast getrokken. Van 'WK-schaamte' lijkt hier geen sprake.

Het WK moét je eigenlijk wel in de kroeg kijken, vindt Harry ten Hove van Dutch Pub de Zaak. "Thuis zit je maar op de bank en is het rustig, maar hier is het groot feest. Met z'n allen. Jong en oud komt hier samen."

Groot contrast met de sportschool

Terwijl tijdens een vrije trap de muziek weer even uit de speakers knalt, is de sfeer in de sportschool een straat verderop heel anders. "Straks thuis ben ik vast blij, maar nu denk ik echt: waarom doe ik dit?" vraagt een van de deelnemers van Pump4Justice, die net als de anderen inschrijfgeld betaalde om mee te doen, zich hijgend af. De sportavond moet een sportief tegenwicht tegen het WK in Qatar zijn. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

Organisator en personal trainer Pim Plaggenborg kijkt normaal graag naar een voetbalwedstrijd, maar zat nu in zijn maag met de mensenrechtensituatie in Qatar. Hij besloot een sportief statement te maken in plaats van de wedstrijd Nederland-Ecuador te kijken. "Ik ga niet met mijn vinger wijzen", zegt Pim. "Geniet ervan, maar ik kan dat dus niet."

Bekijk de video om te zien hoe de protestactie eruit ziet:

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie