RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
29 november 2022 8:43


Veel gebruik Toekomstbestendig Wonen Lening
Foto: Veel gebruik Toekomstbestendig Wonen Lening
Zonnepaal wordt geplaatst. Foto: Unsplash

- De gemeente Nunspeet stelt dat de Toekomstbestendig Wonen Lening steeds meer succes krijgt: in de afgelopen twee jaar zijn er al bijna 120 leningen verstrekt. De lening is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen voorbereiden op de toekomst met het oog op duurzaamheid.

Wethouder Jaap Groothuis is blij met de 118 leningen die er tot nog toe verstrekt zijn: ‘Dat zijn 118 huishoudens die met behulp van de lening hun huis konden verduurzamen. We zien dat het vaak om investeringen in zonnepanelen gaat. Samen goed voor bijna 482.000 kWh aan jaarlijks op te wekken elektriciteit.’ Naast zonnepalen kan het geld van de lening ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld voor het plaatsen van een warmtepomp of het verwijderen van asbest.

Gunstige voorwaarden

De gemeente wil het aantrekkelijk maken om geld te lenen voor verduurzaming en verstrekt de Toekomstbestendig Wonen Lening daarom onder aantrekkelijke voorwaarden. Bij een gezamenlijk jaarinkomen dat lager ligt dan € 45.014,- is het bijvoorbeeld mogelijk om tegen 0% rente een lening aan te gaan (die in dat geval via het warmtefonds loopt). Het totale budget van de gemeente voor de lening is € 2,9 miljoen, waar bovenop de provincie Gelderland de helft van het uit te zetten budget voor de lening voor haar rekening neemt. Ook vloeien de aflossing en rente die voor de lening betaald worden weer terug in het fonds, waardoor er ook door de tijd heen geld beschikbaar blijft voor verduurzaming van woningen.

Duurzaamheidslening

Ook voor huurders is het mogelijk om bij de gemeente een lening wat betreft verduurzaming van de woning aan te vragen, de zogenaamde duurzaamheidslening. Deze lening kan net als de Toekomstbestendig Wonen Lening worden gebruikt voor bijvoorbeeld zonnepalen, maar ook het isoleren van vloeren en daken kan een reden zijn om de duurzaamheidslening aan te vragen.

Naast de Toekomstbestendig Wonen Lening en duurzaamheidslening zijn er nog veel meer subsidies en leningen waarop je in de gemeente Nunspeet aanspraak kan maken wat betreft verduurzaming. Voor een compleet overzicht van de mogelijkheden kun je terecht op de site van Nunspeet leeft natuurlijk.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

wonen weer provincie nunspeet gelderland zetten voorpagina zonnepanelen geld asbest vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie