RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
2 december 2022 11:02


Gemeente Nunspeet biedt helpende hand bij hoge energierekening
Foto: Gemeente Nunspeet biedt helpende hand bij hoge energierekening

- De gemeente Nunspeet streeft ernaar om ongeveer 500 huishoudens in Nunspeet die moeite hebben met het betalen van de hoge energierekening te laten bezoeken door een klusteam van Sobolt Energieklus. In overleg met de bewoners neemt het klusteam kleine energiebesparende maatregelen en geven zij advies over verdere maatregelen die bijdragen aan een lagere energierekening.

Een huishouden komt in aanmerking voor een bezoek van een klusteam wanneer zij bijvoorbeeld een bijstandsuitkering ontvangen of gebruik maken van een of meerdere minimaregelingen. Of het huishouden in een koop- of huurwoning woont, maakt niet uit. Deze huishoudens krijgen uiterlijk 31 januari 2023 een brief van de gemeente met uitleg over het bezoek en hoe de aanmelding werkt. In een ongeveer anderhalf uur durend bezoek kunnen eenvoudige energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen gelijk worden genomen. Aansluitend krijgt het huishouden een kort verslag van alle genomen maatregelen en eventuele (gedrags)maatregelen die nog genomen kunnen worden.

Samenwerking

De gemeente werkt samen met Omnia Wonen, Veluwe Duurzaam en lokale maatschappelijke welzijnsorganisaties om het initiatief zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij huishoudens die de hulp kunnen gebruiken. Ook kiest de gemeente voor een straat-/wijkaanpak: wanneer de klusteams in een bepaalde straat of wijk zijn, gaan zij ook langs bij andere huishoudens in de buurt om hen de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van een klusteam.

Bekostiging

Een bezoek van een klusteam is gratis en vrijblijvend. De gemeente bekostigt de klusteams van de € 500.000 die zij van het Rijk gekregen heeft om huishoudens te helpen die de meeste moeite hebben met de hoge energiekosten. Op basis van ervaringen van deze inzet wil de gemeente gaan bekijken hoe het resterende deel van het geld kan worden ingezet op een manier die aansluit bij de doelgroep.

Heeft u voor 31 januari 2023 geen brief van de gemeente gekregen maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een bezoek van een klusteam? Neem dan contact op via www.energieklus.nl/nunspeet of bel 010 - 318 00 51. Voor overige financiële vragen kunt u ook terecht bij het Financieel Trefpunt in de Bibliotheek in de Veluvine. In de even weken is daar ook een ‘energiemaatje’ aanwezig die advies geeft over het besparen van energie.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie