Geschreven door RTV Nunspeet
5 december 2022 10:14

Belangrijke overwinning voor Hulshorst
Veluwse Boys - Hulshorst. Foto: Willemien van Duinen

- Hulshorst heeft afgelopen zaterdag een zeer belangrijke overwinning geboekt in Garderen tegen het altijd lastige Veluwse Boys. Of het de kritische woorden van vorige week zijn geweest van deze auteur weet ik niet maar er zat zaterdag weer beleving en pit in het elftal. Door drie treffers in de 2e helft vertrok Hulshorst met 0-3 overwinning op zak uit Garderen.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en ging de strijd aardig gelijk op. Hulshorst kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen maar de geheel vrijstaande Timothy de Haan kopte de bal over in plaats van in de goal. Vlak voor rust kwam Hulshorst goed weg. Door een inschattings fout van één van de verdedigers van Hulshorst kon de spits van Veluwse Boys de bal op een meter of zes van de goal de bal binnen schieten. In plaats van rustig een hoek uit te kiezen schoot hij kiezel hard op de paal. Met de brilstand op het bord gingen beiden ploegen aan de thee.

Tweede helft

Een gedeelte van het publiek zat nog in de kantine toen Hulshorst al vroeg scoorde in de 2e helft. Een goed indraaiende hoekschop werd fraai door aanvoerder Ruben Bets binnen gekopt. Dit doelpunt gaf Hulshorst net dat zetje in de rug wat ze nodig hadden. Tien minuten later stond de 0-2 al op het bord. Het was Ruben van Loo die met een droge knal vanaf de 16 de bal in de linker benedenhoek schoot. In deze periode van de wedstrijd was Hulshorst heer en meester op het veld wat resulteerde in een derde treffer. Nu wist Timothy de Haan wel het net te vinden. Na een solo vanaf eigen helft, waarbij hij de laatste man van de Boys liet staan, liet hij de keeper kansloos. Zo pikte hij ook eindelijk weer eens een doelpuntje mee. Een smetje op deze wedstrijd was de rode kaart voor de prima spelende jonge Sven van Olst. We zullen het maar op zijn jeugdige onbezonnenheid houden toen hij duidelijk een speler van Veluwse Boys natrapte. De prima fluitende scheidsrechter Oldenbeuving had geen andere keus dan een rode kaart uit zijn borstzak te halen.

Hulshorst heeft laten zien deze middag dat een overwinning niet altijd met mooi voetbal gepaard hoef te gaan. Maar met strijd en willen vechten voor elkaar en het team kom je soms een heel eind. Deze overwinning was belangrijk aangezien de onderste 6 rechtstreeks degraderen. Hulshorst staat nu zesde met 4 punten voorsprong op die degradatie plaatsen en kan heel voorzichtig zelfs omhoog kijken. Aanstaande zaterdag speelt Hulshorst de laatste wedstrijd voordat de winterstop begint thuis tegen Prins Bernhard uit Uddel. Wederom een belangrijke wedstrijd. Win je die dan kun je met een zeer gerust gevoel de winterstop in gaan. Als Hulshorst deze wedstrijd met de zelfde positieve wedstrijd instelling ingaat als in deze wedstrijd dan heb ik er vertrouwen in een goede afloop.