RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
6 december 2022 15:25


Jauke en Marlou verhuizen hun bedrijf naar Nunspeet
Foto: Jauke en Marlou verhuizen hun bedrijf naar Nunspeet
Het team van (nu nog) autobedrijf A. Janse. Foto: RTV Nunspeet

- Autobedrijf A. Janse is al sinds 1960 een begrip in Elburg: eerst als DAF dealer en later als Volvo dealer en specialist. Nu, ruim 60 jaar later, is het bedrijf in handen van de Nunspeetse Jauke en Marlou Plat en gaat het verhuizen van Elburg naar Nunspeet. De frisse start zal plaatsvinden in het gebouw, bij veel Nunspeters bekend, waar tot voor kort Nissan Van de Bunte in zat.

Jauke en Marlou, zelf echte Nunspeters, hebben een aantal jaar geleden het autobedrijf overgenomen toen de eigenaar plotseling kwam te overlijden. Voor Jauke was het zijn eerste eigen onderneming. Na jaren als werknemer bij een Mercedes-Benz dealer was het tijd voor een nieuwe stap, en na vier jaar volgt nu al een uitbereiding. ‘We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe ruimte, vooral naar ruimte om verder te groeien’, legt Jauke uit. Die ruimte hebben ze gevonden in het pand van het

Het overgenomen pand - Foto: RTV Nunspeet

Moderniseren

Jauke en Marlou benadrukken dat het als autobedrijf essentieel is om te blijven innoveren, groeien en vernieuwen: ‘Je moet als autobedrijf gewoon mee met nieuwe ontwikkelingen, en dat betekent ook innoveren. Zo volgen onze monteurs nu al enige tijd een opleidingstraject voor elektrische voertuigen, die je zowel op straat als in de showroom steeds meer ziet’, aldus Jauke. Naast de mogelijkheid tot een stuk vernieuwing, biedt de nieuwe locatie ook plaats voor een heel nieuw merk. Als Mecedes-Benz kenner is Jauke trots op het feit dat hij naast Volvo nu ook Mercedes-Benz in zijn zaak gaat onderbrengen. Ook daarvoor zijn de monteurs hard aan het werk om de kneepjes van het nieuwe merk te leren, maar dat gaat volgens Jauke en Marlou als een speer: ‘Dries heeft al ruim veertig jaar ervaring, en Bart nu ook al weer 12 jaar dus die weten snel waar ze het over hebben!’

Teamwork

Het team is van groot belang vertellen Jauke en Marlou. Zo geeft Jauke bijvoorbeeld aan dat hij graag de visie van de monteurs hoort als het gaat over de indeling van de werkplaats, aangezien zij daar meer kijk op hebben dan hijzelf. Jauke en Marlou stellen daarom dat ze het 'juist samen als team doen'. Die houding vertaalt zich ook in een stuk persoonlijke betrokkenheid bij hun klanten, die volgens het stel hoog in het vaandel staat. Ze zijn daarom blij met de vele positieve reacties op het bericht van hun verhuizing. Jauke en Marlou waren dan ook trots om te horen van klanten waarvoor Nunspeet toch iets verder rijden wordt, dat zij toch naar hun autobedrijf zullen blijven komen.

Naamsverandering

Op de vraag of ze stress krijgen van al deze veranderingen en het geregel wat daarbij komt kijken luidt het antwoord dat het stel er juist weer energie van krijgt. Ze kijken uit naar alle nieuwe mogelijkheden en hebben zin om op de nieuwe locatie aan het werk te gaan. En dat in een bedrijf met hun eigen naam, want een nieuwe naam is ook nog een logische vervolgstap die de verhuizing biedt. Wat die naam moet worden is nog niet helemaal zeker, maar zeker is dat familie Plat straks hun eigen naam boven het nieuwe Nunspeetse pand zal zien prijken.

Elburg  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie