RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
8 december 2022 9:48


Gemeente verleent medewerking voor provinciale subsidie uitbreiding Het Venster
Foto: Gemeente verleent medewerking voor provinciale subsidie uitbreiding Het Venster
Het Venster . Foto: RTV Nunspeet

- Het College van burgemeester en wethouders verleent de benodigde medewerking aan het verkrijgen van een provinciale subsidie voor de uitbreiding van Het Venster. De Gemeente moest aangeven geen bezwaar te hebben tegen de uitbreiding van de gemeenschapsvoorziening zodat Het Venster in aanmerking zou komen voor een subsidie van maximaal € 350.000.

De financiering van de uitbreiding is geen gemakkelijke klus, vertelt directeur van Het Venster John Hoving aan RTV Nunspeet. Waar de kosten eerst op zo’n € 650.000 geschat werden, moesten de offertes eerder dit jaar aan de kant geschoven worden door een tekort aan personeel, hoge bouwkosten en de torenhoge inflatie. ‘In maart waren we de wanhoop nabij. De kosten zouden wel € 900.000 kunnen worden. We hebben toen besloten het project een halfjaar uit te stellen en nog eens alle mogelijkheden langs te lopen’, aldus Hoving. In dat halfjaar werd besloten de subsidie Leefbaarheid Aanpassingen Gemeenschapsvoorziening aan te vragen bij de provincie Gelderland. Nu de Gemeente de benodigde verklaring van geen bezwaar heeft verleend, kan de aanvraag gedaan worden. Hoving hoopt eind februari te weten of Het Venster de subsidie krijgt en hoe hoog de bijdrage van de provincie zal zijn.

Proces

Samen met ruim vier ton aan eigen financiering en hopelijk de provinciale subsidie komt Het Venster een heel eind wat betreft de financiering van de uitbreiding, maar er ontbrak toch nog rond de € 150.000. Hoving vertelt dat dit bedrag renteloos geleend kan worden bij een aantal welwillende burgers. Dit betekent dat, als de provincie de subsidie toekent, het snel zou kunnen gaan. Hoving: ‘We hopen bij goedkeuring vanuit Gelderland snel met aannemers om de tafel te kunnen om de plannen nog eens te bespreken!’

Uitbreiding

In de uitbreidingsplannen van Het Venster wordt onder meer voorzien in een specifieke ruimte voor jeugd en jongeren, een ruimte voor volwassenen en senioren om in clubverband allerlei activiteiten te doen, een burger werkplaats voor burgers die praktisch actief willen blijven en het verkrijgen van ruimte voor het aanbod aan dagactiviteiten aan burgers met geheugenproblematiek.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie