RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
16 december 2022 8:48


IJsclub Hulshorst bestaat twintig jaar
Foto: IJsclub Hulshorst bestaat twintig jaar
IJsbaan in Hulshorst. Foto: Eigen foto

- 13 januari 2003, na een zwaarbevochten maar zeer succesvolle eerste Hulshorster ijsbaan, werd de vereniging IJsclub Hulshorst opgericht. Al twee decennia probeert de club bij serieuze vorst een ijsbaan te maken waarop Hulshorsters een rondje kunnen schaatsen. En dat is ze al vaak gelukt!

IJsmeester André Hop vertelt aan RTV Nunspeet dat het in de afgelopen jaar elf keer gelukt is om een ijsbaan te maken (en een aantal jaar zelfs twee keer). Met veel plezier denkt hij terug aan de eerste ijsbaan en de oprichting van de club: ‘We zaten zomaar rond oud en nieuw met elkaar te praten en zeiden tegen elkaar: ‘Laten we gewoon een ijsbaan gaan maken! En een paar dagen later was hij er ook echt.’ Maar, vanzelf ging het niet.

Problemen op de ijsbaan

Even een stuk weiland onder water zetten en laten bevriezen was te snel gedacht, kwam de organisatie achter toen het water alleen aan de achterkant van de baan bleef staan. Er bleek een afschot van negentig centimeter in te zitten, dus moest er een heuse Atlaskraan aan te pas komen. Echter is een kraan niet het meest opmerkelijke middel dat de ijsclub in zijn geschiedenis heeft ingezet om de ijsbaan tot een succes te maken. In 2013 was het ijs nog te dun om zelf sneeuwvrij te maken, dus kwam de organisatie met een originele oplossing: een helikopter kwam vanuit Lelystad Airport aangevlogen om boven de baan te hangen en op die manier de sneeuw van de baan te vegen.

Water voor de molen in Hulshorst - Foto: Eigen foto

Dit betekent overigens zeker niet dat er dit jaar niet geschaatst zou kunnen worden. Met het oog op de weersverwachting komt het bestuur van de ijsclub komende week bij elkaar om te overleggen wat de plannen worden voor komende winter. Schaatsfans in de gemeente kunnen zich in ieder geval achter het optimistische motto van Hop scharen: ‘Er is altijd hoop!’

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Lelystad  Nunspeet Nieuws 

hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie