RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
2 februari 2023 16:00


Sophie van Keulen is voorleeskampioen van Nunspeet
Foto: Sophie van Keulen is voorleeskampioen van Nunspeet
Sophie van Keulen. Foto: Eigen foto

- Sophie van Keulen van de Petraschool heeft de Nunspeetse voorleeswedstrijd gewonnen. Als winnares van deze wedstrijd, die jaarlijks wordt georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe, mag zij Nunspeet vertegenwoordigen in de regiofinale later dit jaar in Barneveld.

Woensdag 1 februari lazen de schoolkampioenen, de beste voorlezers van de verschillende Nunspeetse scholen, voor in de bibliotheek in de Veluvine. Onder aanmoediging van het publiek vol met meegebrachte fans lazen zij allemaal een paar minuten voor uit een boek dat zij zelf hadden uitgekozen. Natuurlijk luisterde ook de vakkundige jury, bestaande uit wethouder Jennifer Elskamp, Patricia Bongers, dorpsdichter Willemijn Hannesen en schrijver Ada Schouten, oplettend mee. Nadat iedereen had voorgelezen en de jury ging overleggen wie de winnaar moest worden, was er voor de lezers en luisteraars tijd voor een spannende boekenbingo.

Hoog niveau

Na 25 minuten was de jury eruit en kwamen zij het verlossende woord brengen. In het bijzonder hadden zij gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Alle leden van de jury waren zeer positief over het hoge voorleesniveau van alle deelnemers. ‘Elk kind is een winnaar!’, aldus wethouder Elskamp. Iedereen kreeg dan ook ruimschoots complimenten, een oorkonde en ook nog een cadeautje namens de bibliotheek mee naar huis. Toch was er ook één winnaar in het bijzonder, namelijk Sophie. Zij had een fragment voorgelezen uit het boek Link! van Hans Mijnders en het publiek werd die paar minuten helemaal meegezogen in het verhaal: zo goed las Sophie het voor. De jury prees vooral haar rustige stijl van voorlezen en het feit dat ze met veel variatie in haar stemgebruik voorlas.

Het publiek is aan Sophie haar lippen gekluisterd - Foto: Eigen foto

Regiofinale

Als winnares van de lokale voorleeswedstrijd mag Sophie nu Nunspeet vertegenwoordigen bij de regiofinale in Barneveld. Mocht Sophie ook daar als de beste uit de bus komen, zou ze doorgaan naar de provinciale finale. De winnaar van de provinciale finale gaat vervolgens door naar de landelijke finale, die op 24 mei in Utrecht plaats zal vinden. De winnaar van dit jaar zal daar tot de 30ste nationale voorleeskampioen van Nederland gekroond worden, aangezien de leesbevorderingscampagne dit jaar zijn dertigjarig jubileum viert.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Barneveld  Best  Nunspeet  Utrecht Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie