RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
3 februari 2023 14:11


Herinrichting Stationsomgeving gaat beginnen: F.A. Molijnlaan en Stationsplein worden afgesloten
Foto: Herinrichting Stationsomgeving gaat beginnen: F.A. Molijnlaan en Stationsplein worden afgesloten
De omleidingsroute. Foto: Gemeente Nunspeet

- De werkzaamheden voor de herinrichting van de Nunspeetse stationsomgeving gaan van start. De eerste klus die gaat gebeuren is het verleggen van de rijbaan van de F.A. Molijnlaan. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt de weg, evenals het Stationsplein, gedurende twaalf weken afgesloten voor elke vorm van verkeer.

Voordat de rijbaan van de F.A. Molijnlaan verlegd kan worden, is het nodig dat er nieuwe kabels en leidingen worden gelegd en bovendien moet een nieuw rioolstelsel aangebracht worden. Pas nadat de riolering is aangelegd en de weg naar het noorden verlegd is, kan er een nieuwe laag asfalt worden aangebracht.

Omleiding

De werkzaamheden betekenen dat vanaf woensdag 22 februari tot en met woensdag 17 mei het Stationsplein en de F.A. Molijnlaan tussen de Elspeterweg en de Spoorlaan worden afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Industrieweg – Kienschulpenweg – Harderwijkerweg – Elburgerweg – F.A. Molijnlaan. Ook fietsers en voetgangers worden omgeleid. Om busreizigers te faciliteren zullen er tijdelijke bushaltes in de buurt van het Stationsplein ingericht worden. Gedurende de werkzaamheden blijft het station, ‘kiss and ride’ en de fietsenstalling bereikbaar voor reizigers. Ook de woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Impressie van het verleggen van het deel van de F.A. Molijnlaan - Foto: Gemeente Nunspeet

Megaklus

Wethouder Mark van de Bunte, bestuurlijk opdrachtgever van het project, is zich bewust dat de klus overlast en hinder met zich mee zal brengen, maar stelt dat het eindresultaat er niet om zal liegen: ‘Na vele jaren van voorbereiding gaan we aan de slag met een veilige en aantrekkelijke Stationsomgeving. Het is een megaklus, waarbij er sprake zal zijn van verkeersafsluitingen en hinder. Iedereen zal er links of rechtsom wat van gaan merken, omdat de boel letterlijk op de kop gaat. Daarom werken we in fases om de overlast te beperken. Stap voor stap zetten we met elkaar een prachtig eindresultaat neer; een veilige en aantrekkelijke Stationsomgeving.’

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie