RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
3 februari 2023 15:52


Opgevangen jongeren gaan voetballen in Hulshorst
Foto: Opgevangen jongeren gaan voetballen in Hulshorst
Er wordt gevoetbald op Sportpark de Eendracht. Foto: Archieffoto

- In samenwerking met het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) en Stichting Present worden er bij VV Hulshorst wedstrijden geregeld voor jongeren die binnen de gemeente worden opgevangen op locatie de Mallejan in Vierhouten. Op zaterdag 4 februari wordt de eerste wedstrijd gespeeld: een team van Oekraïense jongeren tussen de 14-18 jaar oud nemen het op tegen JO17-2 van Hatto Heim.

’Stichting Present benaderde ons met de vraag of wij van V.V. Hulshort wilde meewerken aan het organiseren van wedstrijden voor deze jongeren, en dat vonden wij een mooi idee’, vertelt voorzitter van het bestuur van VV Hulshorst Herman Klaassen. ‘Er zijn zo’n 75-80 jongeren die graag met Nederlandse jongeren gezamenlijk willen sporten. Het organiseren van deze wedstrijden is een hele mooie optie om hen daarin te voorzien.’

Faciliteren

De voetbalvereniging faciliteert op Sportpark de Eendracht alle materialen zoals de kleedkamer, tenue en het veld, maar regelt ook dat er teams zijn om tegen te voetballen. Het eerste team dat aantreedt is van Hatto Heim uit Hattem, maar binnenkort zullen de jongeren ook tegen een team van Hulshorst zelf voetballen. Het is de bedoeling dat er elke week een wedstrijd georganiseerd zal worden en dat er dan een team van 16 jongeren zich flink de longen uit het lijf kan rennen op de grasmat in Hulshorst.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Hattem Nieuws 

hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie