RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
4 februari 2023 9:23


Provinciale SGP-fractie organiseert een politieke avond in Nunspeet
Foto: Provinciale SGP-fractie organiseert een politieke avond in Nunspeet
Harm Jan Polinder, fractievoorzitter SGP Nunspeet. Foto: SGP Nunspeet

- Praten over landbouw, stikstof en de wolf. Dat gaat gebeuren op vrijdagavond 24 februari om 20:00 uur. De SGP-fractie van de provincie Gelderland komt bijeen om de toekomst van de agrarische sector te bespreken. Boeren in de regio Nunspeet worden namelijk niet alleen bedreigd in hun bestaan door stikstofplannen, maar ervaren ook hoe de wolf het op hun vee heeft gemunt. Zorgen voor de boeren waar de SGP over wil spreken.

De politieke avond vindt plaats op 24 februari in De Wheme, Ds. de Bouterlaan 5 in Nunspeet. De fractie gaat het dus onder andere hebben over de stikstofplannen. Als de stikstofplannen van het huidige kabinet werkelijkheid worden, heeft dat ingrijpende gevolgen voor de agrarische bedrijven in de regio. Die plannen dwarsbomen niet alleen boerenbedrijven, ze zetten ook de voedselvoorziening op het spel. “Er hangt veel af van de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten”, zegt SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer. Op 24 februari zal hij één van de sprekers zijn. Harm Jan Polinder spreekt ook tijdens de avond. De fractievoorzitter namens de SGP Nunspeet zegt het volgende, “boeren zijn allereerst belangrijk voor onze voedselvoorziening, maar ook onmisbaar als beheerders van de buitengebieden in onze gemeente. Daar willen we als SGP zuinig op zijn.”

Tijdens de politieke avond staat ook de wolf centraal. De wolf maakt veel slachtoffers en doet zich aan een klein deel daarvan te goed. Volgens Gerrit Averesch, de nummer twee op de SGP-kandidatenlijst voor de Provinciale Staten, is er geen ruimte voor de wolf in Gelderland. Zo zegt hij, “wat ons betreft is er in Gelderland geen ruimte voor de wolf en is beheer nodig.”

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie