RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
14 maart 2023 13:28


Wees alert op bank-aan-huis-oplichting in Nunspeet
Foto: Wees alert op bank-aan-huis-oplichting in Nunspeet

- Afgelopen week kwamen er meerdere meldingen van bankfraude binnen bij de politie in Nunspeet. Hierbij deed een oplichter zich voor als iemand van de bank. De nep-bankmedewerker kwam vervolgens bij mensen thuis langs om ze via een truc op te lichten. Voornamelijk ouderen zijn slachtoffer geworden van deze bank-aan-huis-oplichting.

In Nunspeet zijn meerdere personen gebeld door nep-bankmedewerkers. Telefonisch kregen de personen onder andere te horen dat er een groot bedrag van hun rekening was gehaald in het buitenland. De nep-bankmedewerker kwam vervolgens bij ze thuis langs om de bankrekening te beveiligen of de bankpas te blokkeren. Via een truc wist de nep-bankmedewerker de betreffende personen op te lichten.

Vertrouwt u een telefoongesprek niet? Hang op!

Krijgt u een verdacht telefoontje van uw bank? Hang op als u het niet vertrouwt. Laat u niet wijsmaken dat het een zeer dringende noodsituatie zou zijn. Medewerkers van Nederlandse banken komen nooit bij u thuis om uw bankzaken te regelen of om iets op te halen, als u daar niet zelf om heeft gevraagd. Meer informatie over bank-aan-huis-oplichting is te vinden op: https://www.veiligbankieren.nl/fraude/bank-aan-huis-oplichting/.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie