RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
27 maart 2023 18:37


Burgemeester Blom steunt Ds. C de Ridderschool in Textiel Race
Foto: Burgemeester Blom steunt Ds. C de Ridderschool in Textiel Race
Van 14 maart tot en met 7 april vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. Foto: Burgemeester Blom

- Burgemeester Céline Blom brengt bezoek aan de Ds. C. de Ridderschool in Nunspeet. Dit levert de school extra punten op voor de Textiel Race, waaraan zij deelnemen. “Ik help graag om deze enthousiaste leerlingen op nummer 1 te krijgen!” aldus onze burgemeester, die zich ook uitgebreid door de kinderen liet informeren.

Van 14 maart tot en met 7 april vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats, een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek in samenwerking met textiel inzamelaar Climpex. Tien scholen uit deze gemeenten leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Aanbieden en scheiden textiel

Woont u in de buurt, dan kunt nog tot 7 april gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of handdeken. Door uw textiel te scheiden en op een juiste manier in te leveren, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is en er meer textiel hergebruikt kan worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

Ook U kunt helpen!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg  Ermelo  Harderwijk  Nunspeet  Oldebroek  Putten Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie