Verdachten gewelddadige woningoverval Harderwijk binnenkort voor de rechter - RTV Nunspeet

HARDERWIJK - Twee verdachten die in oktober 2016 een destijds 84-jarige man uit Harderwijk zouden hebben overvallen en mishandeld, moeten binnenkort voorkomen. Eigenlijk zou één van de verdachten vrijdagochtend al voor de rechter verschijnen, maar omdat het onderzoek nog niet volledig is afgerond, is dat verschoven naar een later tijdstip.

De beide mannen worden verdacht van het plegen van een gewelddadige woningoverval in Harderwijk. De 84-jarige bewoner werd daarbij met een stroomstootwapen mishandeld en met een mes bedreigd. De man moest naar het ziekenhuis en daarna maanden lang revalideren. Het is niet bekend hoe het nu met hem gaat.

Beloning

Justitie heeft destijds een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de arrestatie van de mannen. Of die ook daadwerkelijk is uitgekeerd, is niet bekend.

Uiteindelijk zijn er twee mannen opgepakt: een 29-jarige man uit Polsbroek en een 30-jarige man uit Maarssen. De eerste man -die op dit moment vastzit in de PI Nieuwegein- zou dus vrijdag voorkomen, maar dat is nu verschoven naar eind januari. Dan moet ook de tweede verdachte voorkomen. Deze man mag de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak in vrijheid afwachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.