RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
7 juni 2023 13:25


5-jarig jubileum Marius van Dokkum Museum Harderwijk
Foto: 5-jarig jubileum Marius van Dokkum Museum Harderwijk
Poster Ode aan de Kunstenaar. Foto: Eigen foto

- Stadsmuseum Harderwijk viert dit jubileum met een unieke kunstmarkt tijdens de Aaltjesdagen in Harderwijk. Liefhebbers van kunst en muziek kunnen hun hart ophalen op 10 en 11 juni in het Hortuspark.

Het Marius van Dokkum museum is een uniek museum waar hardop gelachen wordt, door jong én oud. Marius schildert met veel humor maar ook vaak met een boodschap. Zijn werken roepen vaak veel leuke reacties op bij bezoekers waardoor ze spontaan met elkaar aan de praat raken. Daarnaast is dit het enige geregistreerde museum in Nederland van een nog levende kunstenaar. Hij is zelfs vaak aanwezig in het museum en is dan aan het werk op de atelierzolder. Bezoekers kunnen hem dan aan het werk zien en soms zelfs een praatje met hem maken.

Ode aan de kunstenaar

Om het succes van het Marius van Dokkum te vieren wordt er een kunstmarkt georganiseerd met bekende kunstenaars en live muziek. Kunstmarkt ‘Ode aan de kunstenaar’ vindt dit weekend plaats in het Hortuspark in Harderwijk. Op de zaterdag 11:00 uur is er een leuk programma voor kinderen waarin ze van een kunstdocent leren een perenstilleven te schilderen. Er is live muziek en iedere uur is er een interview met een kunstenaar. Op het programma staan; Dick Heins, Henk Helmantel en uiteraard Marius van Dokkum. Op zondag kunnen kinderen vanaf 12:00 uur meedoen aan een schilderworkshop waarbij Opa Jan aanwezig is. Dit is een hoofdfiguur uit de kinderboeken van Marius van Dokkum. Er komt een soul- & funkband optreden en ook vandaag zullen er interviews zijn met Marius en Ton Dubbeldam en Saskia Boelsums.

Gratis bezoek

Tijdens dit bijzondere weekend is het Marius van Dokkum museum gratis toegankelijk. De verwachting is dat het druk zal worden en vol is vol dus mocht u een keer in alle rust het museum willen bezoeken dan is het aan te raden om een keer op een doordeweekse dag te komen.

Eén groot schilderij

Bijzonder is dat er dit weekend meer dan 20 kunstenaars samenwerken aan een groot schilderij. Zo zal er een bijzonder gezamenlijk kunstwerk ontstaan met een mix van alle verschillende stijlen. Het uiteindelijke werk zal later te zien zijn in het Stadsmuseum.

Ode aan de kunstenaar programma - Foto: Eigen foto

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie