RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
8 juni 2023 13:43


Marc Konings stopt als fractievoorzitter en gaat weer het bedrijfsleven in
Foto: Marc Konings stopt als fractievoorzitter en gaat weer het bedrijfsleven in
Marc Konings. Foto: Eigen foto

- Na zes jaar als fractievoorzitter neemt Pieter-Jan van Rossen het over van Marc Konings. Hij is trots op wat er bereikt is de afgelopen jaren binnen de gemeente Nunspeet. De rede dat Konings stopt is voor hem 2-ledig.

Nog niet achter de geraniums

Hij blijft lid van Gemeentebelang Nunspeet, maar zal niet meer in de fractie te vinden zijn voorlopig. Voordat Konings de politiek in ging was hij actief als ZZP-er bij middelgrote en grote bedrijven op het gebied van business en IT en dat wil hij weer gaan oppakken. "Het is voor mij nog te vroeg om achter de geraniums te zitten, vandaar dat ik dit weer voor drie dagen in de week wil oppakken. De rede dat ik gestopt ben is voor mij 2-ledig. Ik heb als fractievoorzitter niet de makkelijkste weg genomen, ik heb zeker veel leuke dingen gedaan, maar het kostte allemaal wel veel tijd. Dat is wel ten koste gegaan van mijn privé leven. Ik heb het met veel liefde zes jaar gedaan, maar nu is het mooi geweest", vertelt Konings. "Daarnaast ben ik het meeste thuis in veranderen en verbeteren, dat heb ik ook altijd gedaan in mijn werk als ZZP-er. Nu is het tijd voor anderen om alles wat er ligt verder te ontwikkelen, en die rol is minder voor mij weggelegd."

Trots op de samenwerking

Wat hij gaat missen aan de politiek is toch wel de samenwerking met de andere fractievoorzitters, de gemeente en zijn partij. "We hebben toch wel hele mooie resultaten neergezet met elkaar, daar ben ik wel trots op. Wat ik het minst ga missen is toch wel de stroperigheid en traagheid van de politiek, dat past eigenlijk totaal niet bij mij. Daarnaast ben ik meer van de grote lijnen en dat rijmt ook niet altijd met de politiek", vertelt hij al lachend. Hij sluit niet uit dat hij ooit weer de politiek in zal gaan, maar voorlopig even niet.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie