Afdrukken

HARDERWIJK - Burgemeester Van Schaik van Harderwijk heeft de Harderwijkse scholen voor voortgezet onderwijs een brief gestuurd naar aanleiding van de ongeregeldheden die hebben plaatsgevonden begin deze week. In totaal zijn maandagavond zo’n 150 personen op de been geweest in de wijk Stadsdennen.

Voor een deel waren het minderjarige, nog schoolgaande, jongeren die daar niet hoefden te zijn. “Door gerichte politie inzet is het niet tot ongeregeldheden gekomen. Maar nog steeds zien we dat jongeren elkaar via social media opjutten om naar een bepaalde plek te komen”, meldt de burgemeester.

Communiceren

Van Schaik richt zich tot de ouders en verzorgers. “Ik snap dat niet iedereen het volledig eens is met de coronamaatregelen, maar geweld is onacceptabel. Praat erover met je kind(eren), ook over wat er via mobieltjes wordt gecommuniceerd en vooral houd ze thuis”.

Gevolgen

Tegen de jongeren die deze berichten delen en van plan zijn om de openbare orde te verstoren meldt de burgervader het volgende: “Weet dat je een boete krijgt. Weet dat je vervolgens een strafblad krijgt. Weet dat dat gevolgen heeft voor je toekomst. Blijf thuis en hou nog even vol”.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel